Bladen

Rijke Russen gepakt in Cyprus

25-03-2013 08:34

Het is maandag, hier is het The PostOnline ochtendgebed.

Seedorf krijgt absurde rode kaart

De meest gelauwerde voetballer van Nederland kreeg een rode kaart, omdat hij volgens de scheids aan  de verkeerde kant het veld afliep. Het was al in blessuretijd. Clarence Sedoorf kreeg eerst geel, maar protesteerde. Toen kreeg hij rood. Seedorf, uitkomend voor het Braziliaanse  Botafogo, scoorde in de wedstrijd het winnende doelpunt en gaf een assist.

Is Al Pacino Phil Spector?

En hoe overtuigend was Al Pacino als Phil Spector? Gisteravond ging de serie Phil Spector in première bij HBO. De meningen zijn verdeeld. Sommigen noemen hem ‘zo overtuigend dat je twijfelt’ of Phil Spector het echt niet is.’ Anderen, zoals Spector”s ex-vrouw, herkennen in Pacino niets van de excentrieke muziekproducer.

Cashflow bij Chet Baker

Nog meer freakshow. Het leven Chet Baker is gedocumenteerd door trompettist Evert Hekkema. Baker woonde af en toe bij de Nederlander in huis. Baker, die zoals u weet, een behoorlijke drugsverslaafde was, had de gewoonte om zich altijd in cash te laten uitbetalen. Op een dag trof Hekkema 30.000 gulden onder een kussen aan.

Kleine spaarders gered in Cyprus

Cyprus buigt. De kleine spaarders, met een vermogen tot 100.000 euro, houden hun geld en hoeven geen solidariteitspremie te betalen, de grote spaarders zijn alles kwijt. Cyprus wilde dat rijke spaarders werden ontzien, maar gaan toch akkoord. In ruil daarvoor wordt er een pakket van 10 miljard Europees geld naar Cyprus gesluisd om de banken te redden. De op een na grootste bank van het land, Laiki, wordt per direct gesplitst.

Atlete voelt de lente komen

800 meter loopster Yvonne Hak is een optimiste. Vanochtend toonde ze ons een vleugje lente.

David Beckham in China

David Beckham was op een campus in China als ‘global ambassador’ om voetbal te propageren. De levende pr-zuil was weer even aardig en voorkomend als altijd. Elk ander mens zou gek worden van de waanzin, maar niet Beckham. De best verdiende voetballer ter wereld deelt nog steeds handtekeningen uit alsof het zijn eerste is.

Hoe groeien we uit de crisis?

Heel langzaam en met hele kleine stapjes. Vanaf 2014 zal het ietsje beter zijn, maar op een groeispurt hoeven we vooralsnog niet te rekenen, zeggen drie onderzoekers op het gerespecteerde economenblog VOX.

Kijk uit voor social media experts

Ze verkopen flauwekul om een paar centen mee te grissen uit de marketingpotjes. Vooral freelancers in de suburbs zijn goed in slap geouwehoer.

Gemeente Vlissingen laat werklozen te hard werken

En dat mag niet. Althans, een gemeentelijke dienst in Vlissingen mag van uitkeringstrekkers niet eisen dat ze een contract tekenen waarin wordt vastgelegd dat bijstandstrekkers 32 uur beschikbaar moeten zijn voor de arbeidsmarkt.

Dogmatische neo-atheisten verpetsten wetenschapdebatten

Moet u even teruglezen. Evolutie-wetenschapper Frans de Waal in Trouw. Hij haalt uit naar dogmatische neo-atheisten die gelovigen verketteren. ‘Het merendeel van de gelovige mensen in de VS staat er best voor open om na te denken over evolutie. Maar als de neo-atheïsten, onder aanvoering van schrijvers als Richard Dawkins en Christopher Hitchens, op ze afstappen met: ‘U gelooft, dus u kunt niet kritisch denken, u bent een idioot, ik weet het beter’, dan krijg je natuurlijk niets gedaan. Die verharding van het evolutiedebat is contraproductief en heeft de wetenschap niets geholpen….Wetenschap en religie houden zich bezig met verschillende domeinen. De wetenschap geeft antwoord op de vraag hoe iets werkt, hoe het in elkaar zit. Religie probeert antwoord te geven op vragen als: waarom zijn we hier, hoe moeten we leven.”