Bladen

Mart Smeets en Kees Jansma willen terug op tv

25-03-2013 17:40

Ooit waren ze dé sportgezichten van de Nederlandse Publieke Omroep, inmiddels zijn ze verbannen achter de decoder of bedankt voor bewezen diensten: Mart Smeets en Kees Jansma. Maar de dikke oude mannen komen terug! Dat zeggen wij niet, dat zegt DeMart zelf.”We willen laten zien dat dikke oude mensen nog een plek hebben. Wij zijn nog niet dood. Kees rent nog achter voetballers aan en ik ben nog bezig met mijn vak. We zijn aan het denken om iets grappigs te maken met sport,” aldus Smeets maandag tijdens het Denk Groter Debat van de Fontys Hogescholen in Tilburg.

Smeets is sinds afgelopen zomer niet meer in vaste dienst bij de NOS, omdat hij de respectabele leeftijd van 65 had bereikt. Smeets zelf dacht nog niet aan stoppen en geeft inmiddels commentaar bij betaalzender Sport1. Jansma maakte al in 1997 de overstap naar de commerciëlen. Hij ging aan de slag bij Canal+. Jansma is daarnaast vooral bekend als perschef van het Nederlands Elftal.

Gesprekken met MAX

Wat de twee precies gaan doen, wil Smeets niet zeggen. Ook wilde hij niet bevestigen dat hun programma bij Omroep MAX wordt uitgezonden. MAX-directeur Jan Slagter had vorig jaar al eens bekendgemaakt dat hij Smeets graag aan zijn stal van rustpaarden toe zou voegen en dat er zelfs al gesprekken waren geweest. Ook dat wilde Smeets maandag niet bevestigen, schrijft Omroep Brabant.