Roemeense krant bezorgt bloemen bij Anne Frank Huis

26-03-2013 17:41

Verslaggevers van de Roemeense krant Pro Sport zullen bloemen bezorgen bij het Anne Frank Huis. Dat zegt een vertegenwoordiger van het medium tegenover ThePostOnline. De verslaggevers willen met het boeket hun excuses aanbieden voor de nieuwskop die in oktober bovenaan de krant prijkte: ‘Louis Van Hitler’. Naar aanleiding van de vergelijking tussen Van Gaal en Hitler heeft de KNVB de persaccreditatie voor het duel Nederland – Roemenië voor de krant geweigerd.

Hitler-vergelijking

“In het artikel dat wij schreven over Louis van Gaal haalden we de Braziliaanse voetballer Giovanni aan.” De Braziliaan speelde eind jaren negentig onder Van Gaal bij FC Barcelona en kon niet overweg met de strenge coach. “Giovanni noemde Van Gaal de Hitler van de Braziliaanse voetballers en wij hebben dat vervolgens in de nieuwskop verwerkt.”

De KNVB was met stomheid geslagen toen het nieuwsbericht tot hen kwam. Directeur Bert van Oostveen kondigde direct aan dat verslaggevers van het Roemeense dagblad niet welkom zouden zijn bij het thuisduel en zo gezegd, zo gedaan. De accreditatie voor de verslaggevers werd geweigerd.

Bloemen

“We hebben een dag na publicatie direct gerectificeerd en onze excuses aangeboden aan de KNVB. We begrijpen dat de bond nog steeds verbolgen is over het bericht en we betreuren deze situatie ten zeerste.” Met de bloemen voor de Anne Frank Stichting probeert de krant het nogmaals goed te maken. “Onze verslaggevers willen laten zien dat we nooit kwaad in de zin hadden. We hopen in de toekomst weer goed samen te kunnen werken met de Nederlandse voetbalbond.”

Hoewel de toegang tot de persruimtes in de ArenA voor Pro Sport vanavond wordt geweigerd, zitten de verslaggevers mogelijk toch in het stadion. “Het zou kunnen dat ze gewoon een kaartje hebben gekocht, ja.”