Het grote tostirecepten topic deel IV

27-03-2013 13:00

De tosti wordt vaak ten onrechte afgeschreven als goedkoop studentenvoer. Daar is niets van waar, met een beetje fantasie is de tosti een ware delicatesse. High brow voedsel dat je zelfs je gasten van adel kunt voorschotelen. ThePostOnline verzamelde nog meer van het beste van het beste in de culinaire tostiwereld. Tostirecepten deel I vind je hier, deel II hier en deel III hier.

Zuivelspread, gebakken ei, kaas met pesto en peper

Of zonder kaas. Dan is ‘ie wat minder zout. Voor extra zout: oude kaas. De pesto is je saus, dus de mayonaise kun je prima achterwege laten.

Variatietip: kruidenkaas in plaats van zuivelspread.

Tonijnsalade, kaas en Italiaanse kruiden

Simpel doch goddelijk. Met de eeuwig terugkerende kaas lijkt het saai, maar de Italiaanse kruiden maken de smaaksensatie fijn. Geen saus. De tonijnsalade is smeuïg genoeg.

Variatietip: Een tomaatje erbij.

Pindakaas, kip, komkommer en sambal

Kipfilet, in plakjes. Heerlijk. Sambal maakt het fijn pittig. Geen saus nodig, dus.

Variatietip: de komkommer weglaten.

Katenspek met brie

Met Sambasaus. Katenspek doet het sowieso goed op tosti’s. En brie is fijn. Smelt zo lekker.

Variatietip: honing.

Turks brood

Gewoon omdat het een fijne tip voor in het tosti-ijzer is.

Mozzarella, rucola, tomaat en parmaham

Sowieso lekker op een broodje, nog spannender als je ‘t in het tosti-ijzer stopt. Tip: doe het op een zacht wit bolletje. Voor de saus is honing-mosterd een aanrader. Ook makkelijk zelf te maken. Honing met mosterd en olijfolie mixen.

Variatietip: vervang de parmaham voor serranoham.

Gerookte zalm met brie en kappertjes

Met roomboter. Ook zo eentje die prima is zonder platgedrukt te worden in het tosti-ijzer. Maar met wel lekkerder. Saus? Mosterd-dille.

Variatietip: wat verse dille op je broodje. Ook heerlijk.

Roomkaas met mierikswortel

Op een Italiaanse bol. Simpel. Geen saus. Je hebt al roomkaas.

Variatietip: kruidenkaas in plaats van roomkaas.

Kaas met ansjovis

Wel een beetje boter erbij. En alleen oude kaas gebruiken als je van extreem zout houdt. Met chilisaus.

Variatietip: tomaatje erbij.

Bosui, tomaat en tonijn

Supergezond natuurlijk. En lekker. Tomaat nuanceert de zoutheid van de tonijn een beetje. Lekker met curry.

Variatietip: rode ui. Iets minder bosui en daar een rood uitje voor in de plaats.

Meer tips? De reacties zijn geopend. Ze kunnen ook op Twitter en Facebook worden gedeponeerd.