Bladen

Oranje draait weer met WK 2010 gevoel

27-03-2013 08:55

Hier is het ochtendgebed van ThePostOnline.

Henk Krol is een liegende opportunist

Wat we al dachten. Zelfs als Kamerlid heeft hij nog geprobeerd subsidie aan te vragen voor zijn al bijna failliete Gaykrant concern, terwijl hij steeds beweerde niets meer met die zaak te maken te hebben. Henk Krol is een onbetrouwbare graaier, die nu een groep boze ouderen vertegenwoordigt.

17 jaar en miljonair door Yahoo

Appbouwer Nick D’Aloisio heeft gecasht omdat hij een app heeft ontwikkeld die nieuwsberichten kan terugbrengen tot 400 woorden, zodat de samenvatting altijd op het toestel van je mobiel past. Yahoo kocht hem uit en maakte hem de Ben Woldring van Amerika.

Naar mishandelde prostituees gaan is strafbaar

Mooi politiek idee. Als je naar een prostituee gaat, die blauwe plekken heeft en gekweld haar werk lijkt te doen, heb je de plicht om dat aan te geven. Doe je dat niet, dan ben je strafbaar. Dat wil de Christen-Unie voorstellen. Paar vragen: als ze geen blauwe plekken heeft, maar wel gekweld oogt, wat dan te doen? Als ze lacht, maar inwendige bloedingen heeft, hoe dan te reageren? En nog eentje: wie controleert of mannen aan hun plicht voldoen? Wie is de hoeder van de hoerenloper? U begrijpt: dit wordt niks. Helaas.

Amerika nu voor homohuwelijk.

Het Amerikaanse recht is bijna even ingewikkeld als het lezen van de bijsluiter van derivatenportefeuille. De homohuwelijk zaak die nu dient bij het Supreme Court gaat dag 2 in. Obama als persoon is voor, maar Obama’s regering is tegen. Twee lesbische dames eisen bij het hoogste rechtsorgaan compensatie, omdat zij meer belasting moesten betalen dan getrouwde stellen, aangezien ze niet mochten huwen. Gelukkig is inmiddels 53% van de Amerikanen voor gay-marriage. Voer het snel in, dan ben je van het gehannes af.

Nederlandse topondernemer verlaat China.

Vieze lucht, traag en geblokt internet, geen eerlijke concurrentieverhoudingen en slecht eten. Marc van der Chijs, een Nederlander, die investeerde in Chinese internetstart-ups emigreert naar Vancouver.

Na rookverbod is cafébaas Eddy bang voor viltjesvouwers.

Als je niet meer mag roken, wat doe je dan in het café? Viltjes vouwen.

Tiger Woods praat over ‘caring’ en iedereen is boos.

Meervouwdig vreemdganger Tiger Woods maakt reclame en zegt: ‘Winning is take care of everything.’ Een optimist zou zeggen: nou, hij maakte zich toch ‘bezorgd’ om velen, maar zó moet je het niet zien. Op internet wordt hij gelynchd, die hypocriet.

Parts of Low Country Are Now Quake Country.

Nee, dit staat niet in een of ander sensatieblad, dit staat in The New York Times. Ook die moeten wel eens een kop maken om lezers te trekken.

Dijsselbloem verdient standbeeld

Jeroen Dijsselbloem is even dapper als Churchill, schreven we gisteren al op deze plek. De hoon gaat door. Soms zijn er verstandige mensen, zoals Pieter Klein van RTL. ‘Dijsselbloem verdient een standbeeld‘, schrijft hij. Hear! Hear!

Oranje werkt aan WK 2010 gevoel

Was het de kou die leek op de gevoelstemperatuur in Johannesburg? Was het de droge manier waarop we wonnen? Was het de teamgeest, zonder die nare Affelay en die boze Huntelaar? Het zou zomaar kunnen dat Louis van Gaal de boel ineens aan het rollen krijgt met het huidige Oranje. Van Gaal vond dit de beste interland onder zijn leiding.