Politiek

Stille tocht voor TBS-kliniek Enschede

27-03-2013 16:37

Ja, één april is nakende. Elk persbericht of nieuwstip bekijken we deze dagen met argusogen. Maar this seems legit. Medewerkers van tbs-kliniek Oldenkotte in Rekken willen vrijdagavond in Enschede een stille tocht houden voor de penitentiaire inrichtingen die met sluiting worden bedreigd.

In het oosten van het land werken zo’n duizend mensen in penitiaire inrichtingen. Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven maakte vrijdag ingrijpende plannen bekend voor het gevangeniswezen. Teeven moet 340 miljoen euro bezuinigingen, voor 2400 van de 3700 medewerkers van de Dienst Justitiële Inrichtingen is het onzeker of ze straks nog een baan hebben.

Kamer wil hoorzitting

De Tweede Kamer is huiverig voor de plannen. Volgende maand vindt een hoorzitting plaats met betrokkenen. Ook willen verschillende partijen weten wat de top van het gevangeniswezen van de bezuinigingsvoorstellen vindt.

Kliniek goedkoopste van het land

Maar eerst die stille tocht dus.  Opmerkelijk genoeg is de TBS-kliniek Oldenkotte die met de kortste behandelduur en daarom het goedkoopst. Meer bij de collega’s van RTV Oost.