Bladen

Ook in Nederland worden drones ingezet

28-03-2013 07:22

Tygo Gernandt mag officieel agentenuniform aanhouden

De politie wilde verbieden dat Tygo Gernandt zich nog langer uitdoste in een officieel politieuniform  om de rol van  Ken, een sullige agent uit de serie Dokter Tinus, te spelen.. Ken is depressief, sukkelig en hij hunkert naar een vrouw. Niet helemaal het imago dat de Nederlandse politie wil uitstralen. De gezagsdragers spanden een rechtszaak aan, maar verloren.

China graast verder in Afrika

Terwijl Europa zich druk maakt over de financiële zorgen van een eiland in de Middenlandse zee, denkt China groot. De Chinese president Xi Liping schudt handen in Afrika, het nieuwe wingewest. De Chinezen zijn populair in Afrika, want worden niet in verband gebracht met die nare koloniale tijden.

75 drones bij Defensie

Kom er maar in, boze mensen. We worden bespied door de overheid!. Maar liefst 75 drones zijn er ingezet om ons in de gaten te houden. Het Openbaar Ministerie leent de toestellen van Defensie om speurwerk te verrichten voor de politie. In 2012 gebeurde dit bij veertien opsporingsoperaties, meldt de Volkskrant.

Haringvangers smijten kleine exemplaren terug

Andreas Wenneker was een Duitse kapitein op het schip de ‘Jan Maria’ van de Katwijkse reder Parlevliet & Van der Plas. Hij zeg iets waar niet alleen Marianne Thieme, maar waar we allemaal boos van worden. Hij zag dat er op grote schaal haring gedumpt werd. Uit cijfers in een intern vangstlogboek blijkt dat het bedrijf de autoriteiten minder gevangen haring opgeeft dan het in werkelijkheid uit het water hengelt.  De verste, dikste en vetste vis komt aan land, het overschot gaat overboord en sterft, meldt Nieuwsuur.

Waarom vrouwen denken dat een man homo is

Het kan een probleem zijn. Soms denken vrouwen ten onrechte dat een man gay is. De meisjes hebben daar een antenne voor.  Ask Men biedt hulp. Je mag bijvoorbeeld best over andere vrouwen praten, maar overdrijf niet. Dat is verdacht. ‘A guy who can’t shut up about “scoring with chicks,” and who hoots and hollers at the Super Bowl cheerleaders more than at the actual game, seems like he’s trying too hard.’

Beste roman van het jaar

The New Yorker publiceert een prachtverhaal over de totstandkoming van de roman “Wave” van Sonali Deraniyagala. Deze econome uit Sri Lanka verloor haar man en twee zoons tijdens de tsunami op tweede kerstdag van 2004. Ze raakte aan de drank, maar hervond zich. ‘Writing is a much better quality of agony than trying to forget.’

Lofzang op het lesbische huwelijk

Nog meer tissues, bij de hand?  In de gay-marriage zaak sprak Edith Windsor, een wetenschapper, over haar prachthuwelijk met haar inmiddels overleden vrouw Thea Spyer. Tja, waren alle heterohuwelijken maar zo mooi, zou je bijna denken. Buzzfeed maakte een tranentrekkend lijstje van Edith’s liefde voor haar Thea.

SNS baasje handelde verdacht op Curacao

Heerlijke Telegraaf zin. ´Het fraude-onderzoek bij de vastgoedpoot van SNS Reaal krijgt een tropisch tintje. De fiscale opsporingsdienst FIOD speurt naar criminele geldstromen via de Nederlandse Antillen van verdachte Buck G.´ Waar of niet, het verhaal is goed. SNS vastgoedbaas Buck G. zou de financiering van vastgoedprojecten hebben laten lopen via discreet opgezette bv´s op de Antillen. Vriendjes zouden hebben geprofiteerd.

Garantiestelsel breekt ons op

We zijn in Europa stilzwijgend overeengekomen dat spaarders tot 100.000 euro hun geld altijd houden. Goed idee, maar is het niet iets te kostbaar? Trouw colmunist Lex Oomkes verwacht op den duur aanpassingen.

Fiscus laat 3,5 miljard aan fraude lopen

De Belastingdienst laat voor 3,5 miljard euro aan fraudegevallen liggen. Honderdduizenden fraudeurs en foute bedrijven worden wel herkend, maar mogen van de leiding niet worden aangepakt. Personeelstekort en tijdgebrek nekken de controle, schrijft het AD.

Leraar die slaat

En deze leraar is niet goed snik. Of is het een viraal filmpje….