Recepten waar je nooit op kwam

28-03-2013 17:00

Klaar met de pasta pesto/spinazi/kant en klare tomatensaus, de afbakpizza’s en bezorgvoedsel? Geen paniek. ThePostOnline test recepten die niet al te moeilijk zijn, maar waar je wegens een beetje vreemd niet zo ineens opkwam. Deze week: spinazietaart.

Ja, sorry. Weer een vegetarisch recept. Hoewel, ook goed te maken met vlees. De basis is aardappelpuree en spinazie a la crème, de rest kun je zelf invullen.

Ingrediënten

– Aardappelpuree voor 4 personen (zelf maak je dat zo)
– Spinazie a la crème (450 gram)
– Geraspte kaas
– Drie tomaten
– Pijnboompitten

En eventueel:
– Gehakt. Hoeveelheid naar wens.

Hoe dan?

Prepareer de aardappelpuree. Extra lekker om de aardappelpuree te maken met tijm er doorheen. Beetje extra peper en zout voor wat pit. Als je de aardappelpuree uit een zakje maakt, gebruik dan groentebouillon in plaats van water als basis. Smelt ondertussen de spinazie.

Bak ondertussen de spekjes. Of als je met gehakt werkt: rul het gehakt.

Verspreid de helft van de aardappelpuree over de bodem van je ovenschaal. Leg daarop de gebakken spekjes of het gerulde gehakt. Daarna komt de spinazie en je sluit af met de andere helft aardappelpuree bovenop.

Snij de tomaten in gewenste grootte en verdeel ze over de ovenschaal. Een klein beetje geraspte kaas over het geheel, daar bovenop de pijnboompitjes en een kwartier op 200 graden in de oven. Voila. Spinazitaart.

Lekker met

Droge witte wijn.