Business

Gasten voor begrafenis te huur

29-03-2013 16:58

Mensen die angst hebben voor een begrafenis zonder gasten zijn gered. Het Britse bedrijf Rent a Mourner biedt gasten aan voor uw uitvaart.

Rent a Mourner biedt ‘professionele, discrete goedgeklede mensen die zorgen voor een hogere opkomst bij begrafenissen, crematies en wakes.’

Meepraten

Het bedrijf zou mikken op begrafenissen waar weinig mensen worden verwacht. Dit kan zijn bij impopulaire mensen of mensen die nieuw zijn in een streek of land.

Voor 53 euro (45 pond) per uur heb je een mooie extra gast op je begrafenis. Misschien veel geld maar de gast leest zich dan ook goed in. Hij kan zo met de bezoekers meepraten en rouwen om de overledene.

Discreet

Volgens de oprichter van Rent a Mourner Ian Robertson is het fenomeen niet nieuw. In het Midden-Oosten en China zouden professionele begrafenisbezoekers de gewoonste zaak van de wereld zijn.

De professionele gasten kennen hun plaats. Ze zijn zeer stil en discreet. Het Britse startende bedrijfje moet het tot nu doen met 52 boekingen in een jaar. Robertson denkt dat dit aantal fors gaat toenemen.