Weten & Tech

Moeten we dit wel liken? Rechtse pagina’s

31-03-2013 14:38

Wat zijn rechtse hobby’s? Ik heb het dan niet over bezuinigen of hypotheekrenteaftrek. Wat vinden rechtse mensen leuk? Qua cultuur en hebbedingetjes? Wat betreft meningen en omtrent allerhande zaken? En moet je dat ook liken?

Rechtse hobby’s

Ja, wat zijn rechtse hobby’s? Daar is een Facebook-pagina voor gemaakt, door hele zure linkse mensen:

“Een rechtse hobby zou waarschijnlijk een in elkaar geslagen allochtoon met een sticker erop zijn. Of een uitgehongerd kind van wie de moeder geen inkomen heeft om haar kind te voeden.”

Is dat sarcastisch zonder dat het echt grappig wordt? En waarom moet er een sticker op die allochtoon? Ik vind dat niet leuk.

PvdA moet stuk

Kijk, dan weet je dat je hele gefrustreerde rechtse gekkies hebt gevonden. Die noemen hun pagina gewoon ‘PvdA na jaren faalbeleid is het tijd voor 0 zetels’.

Een bloemlezing uit Elsevier, GeenStijl en Opsporing Verzocht en een paar berichten uit De Telegraaf.

Bijschriften als: ‘Fatima Elatik Adam oost kan niet met geld omgaan tekort van 4,5 miljoen euro ( misschien een idee voor elke PvdAer = een telraam daar kan zelfs een kind mee rekenen’. Elatik blunderde absoluut, maar deze kritiek zou een stuk serieuzer genomen worden, als, ik noem maar wat, hij grammaticaal zou kloppen.

Deze pagina lijkt me niet zozeer een hobby, meer een uitlaatklep. Net zoals de pagina ‘Nederland staat op‘, waar mensen niet alleen teleurgesteld zijn in de PvdA, maar in alles wat met politiek te maken heeft.

Lullo’s

Dit zou ‘m kunnen zijn. Absoluut. Een pagina waar teksten gebezigd worden als ” Ik ben dol op arbeid.. Ik kan er uren naar kijken.” Dat is rechts op een leuke manier, over the top. In orde.

Maar ‘Gespot: Prominente Pikken en Snerpende Hertjes’ is niet echt rechts te noemen. Het is vooral studentikoos, soms wat studentikoos en een deel van de berichten hebben betrekking op studenten.

Het cliché-beeld van studenten wordt zo vakkundig uitgemolken, dat het niet verwonderlijk is dat de studentenvereniging uit de TV serie Feuten rechts in beeld staat.

Meer dan 20.000 like’s, zelfs van de minst corporale type’s uit mijn vriendenlijst. Blijkbaar erg oké.

Blanken mannen die het moeilijk hebben

Kijk, dat is heerlijk. Blanke mensen die gediscrimineerd worden. `

‘Vandaag de dag komen blanke mannen nauwelijks meer aan het werk! Al het wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat het aan zwarten ligt omdat die veel gemakkelijker aan een baan kunnen komen. DEY TOOK OUR JOBS!!!!’

Zalig. Ik weet niet of dit rechts is, ik weet wel dat dit funny as hell is.

Net zoals deze hyve. Al is het daar niet de bedoeling. Alexander Pechtold als Hitler afbeelden, je moet er maar op komen.