Weekend Wrap-Up: Week 13

01-04-2013 09:00

Elke maandagochtend een overzicht van wat er dit weekend is gebeurd op sportgebied. Met een enorme focus op Nederland. Waarom? Nou ja, omdat er .nl in onze URL staat. Deze week vooral wielrennen en een klein beetje tennis en judo.

Hoogmis

Paasweekend betekent minimaal twee dingen: De klok gaat een uur vooruit en het is tijd voor de Ronde van Vlaanderen. De hoogmis van het Vlaamse wielrennen. Één keer winnen als Belg en je bent legende voor het leven. Jammer genoeg voor onze zuiderburen waren ze niet aan de beurt dit jaar.

Marianne Vos was namelijk gestart en wilde een van de laatste gaten in haar erelijst opvullen. Ja, u hoort het goed, de vrouwelijke Merckx, de alleswinnares won de belangrijkste Vlaamse klassieker nooit.

Daar moest verandering in worden gebracht. Aan het einde van de koers bleef een kopgroep over met onder andere onze Marianne en ze maakte het met gemak af. Nu staat er dus ook een vinkje achter de Ronde van Vlaanderen en is de imposante erelijst van Vos nog iets imposanter.

Bij de mannen deden de Nederlanders het aardig. Op Cancellara en Sagan stond geen maat, maar in de groep achtervolgers bleven Lars Boom en Sebastiaan Langeveld tot het einde meedoen. Nu maar hopen dat de Nederlanders komende klassiekers mee kunnen doen om de overwinning.

Tennistopper

Winst was er wel voor Jean-Julien Rojer. De dubbelspeler won in Miami zijn achtste ATP-toernooi. Dubbelspelers blijven vaak onder de radar, hun overwinningen krijgen niet al te veel aandacht, maar in het geval van Rojer is dat jammer. Want hij is eigenlijk de enige Nederlander die op dit moment meedoet in de top van de wereld.

In Turkije bleek dat de overstap van Guillaume Elmont naar de klasse tot 90 kilogram een goede zet is. Na een toernooi vol Ippons verloor Elmont in de finale slechts op scheidsrechtersbeslissing.