Arjen Robben weer in de basis

03-04-2013 11:05

De kans is groot dat Arjen Robben de rest van het seizoen weer in de basis van Bayern München staat. Gister viel de snelle buitenspeler na een kwartier al in voor teamgenoot Toni Kroos, die met een spierblessure het veld moest verlaten. Vandaag maakte de Duitse Rekordmeister bekend dat Kroos wegens een spierscheuring zo’n zes tot acht weken uit de roulatie is. “Voor mij persoonlijk is dat goed nieuws, zo gaat dat helaas in het voetbal.”

Na afloop van het gewonnen Champions League duel tegen Juventus werd Robben gevraagd naar zijn reserverol bij de Duitse koploper. “Ik was er wel goed ziek van dat ik vandaag op de bank moest beginnen, zeker omdat ik weer vijf wedstrijden heb gespeeld en ik mijn ritme, kracht en vorm terug voelde komen.”

De blessure van teamgenoot Kroos liet zich gisteravond al vrij ernstig aanzien, waardoor de kans dat Robben de rest van het seizoen veel gaat spelen is toegenomen. “Voor de winterstop raakte ik geblesseerd en dat heeft mij toen mijn plek gekost, nu is Toni Kroos geblesseerd en het ziet er voor hem niet heel goed uit, dus krijg ik weer een kans. Beter voor mij ja, zo gaat dat helaas in het voetbal.”