Voetbal

Henk de Haan: Sidney Schmeltz is een pipo

04-04-2013 18:25

“Who the fuck is Sidney Schmeltz?” Dat zegt oud-speler en Veendam coryfee Henk de Haan tegen ThePostOnline over het vanmiddag verschenen filmpje van de oud-speler van Veendam. 

Pipo

“Wat een pipo,” zegt de Haan over Schmeltz. “Hoe dom kan je zijn? Ik heb vanmiddag even naar het stadion gebeld. Het schijnt dat deze jongen maar drie jaar lagere school heeft gedaan. Die kan je toch niet serieus nemen.”

De gevallen vedette Schmeltz zei vanmiddag in een filmpje blij te zijn met het faillissement van de club,“Veendam is dying, ik ben happy” en “ik ben blij om terug te kunnen keren naar de beschaving.” Even later zette hij een al dan niet oprecht excuses filmpje online.

Einde carrière

“Dit is natuurlijk heel slecht voor zijn verdere carrière,” vervolgt de Haan. “Dit is het einde van zijn carrière, welke club wil zo’n jongen nou nog hebben.”

“Het is zo respectloos tegenover de sponsors die maand na maand zijn salaris bij elkaar geraapt hebben. Deze jongen komt waarschijnlijk nergens meer aan de bak. En wat kan hij verder nou? Drie jaar lagere school, dat is echt uniek weinig hoor,” aldus de Haan.

De Haan probeerde afgelopen week tevergeefs SC Veendam te redden van de ondergang. De inzamelingsactie om 675.000 euro binnen te halen slaagde niet. Veendam ging failliet.