Muziekmoment

04-04-2013 10:00

Deze week enorm veel mooie releases die je zeker moet horen. Daarom zet Cedric van der Ploeg deze week niet alleen op maandag wat fijne nieuwe platen naast elkaar, maar word je elke dag getrakteerd op minirecensies van de cd’s die je moet horen. Vandaag: New Country Rehab en Charles Bradley.

New Country Rehab – Ghost of your Charms

newcountryrehab
Genre: country
De Canadese band New Country Rehab bracht vorig jaar een verrassend goed debuutalbum uit. Een ouderwetse country sound, verweven met hedendaagse invloeden. Drums, akoestische bas, gitaar, en de krachtige stem van John Showman, die ook de viool bespeelt, zorgen voor krachtige, alternatieve country. De diepgaande teksten, herkenbare melodieën zijn ook weer op het tweede album Charm Of Your Ghost te vinden. Een mooi vervolg op een ongekend goed debuut.

Charles Bradley – Victim Of Love

charles-bradley-victim-of-love
Genre: soul
Al in de zestig is hij, maar Charles Bradley brengt nu pas zijn tweede album uit. We kunnen blij zijn dat de soulzanger alsnog zijn zangcarrière heeft doorgezet, want Victim Of Love is wederom een plaat van hoog niveau. Hij swingt, is funky en de stem van Bradley weet iedereen te raken, net zoals zijn teksten. Met James Brown als grootste inspiratiebron en zijn beschikking over zoveel talent kon het eigenlijk ook niet mis gaan. Op Victim Of Love is pure soul te horen. Charles Bradley is in topvorm.

Cedric van der Ploeg (enorme muziekliefhebber) zet elke week de beste releases voor je op een rij.