Binnenland

10 keer Marokkaanse Nederlanders over politiek

05-04-2013 13:41

Tien meningen van Marokkaanse Nederlanders over de Nederlandse politiek. Want een Kamerdebat over ‘het Marokkanenprobleem’ is dan goed voor de democratie, maar hoe denken Marokkanen over de vaderlandse politiek? En zijn ze allemaal links?

1. Ali B.

Over het Marokkanenprobleem…

… en stemt niet
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2rVmYxjvYdU

2. Nasrdin ‘Fucking gouden kalf’ Dchar

3. Mohammed Rabbae

“Zeker wanneer we hoopten dat uw partij de Marokkaanse-Nederlanders in het bijzonder en de migranten in het algemeen principieel zou verdedigen tegen de voortdurende aanvallen van de populisten en extreem-rechts zowel landelijk alsook in de grote steden. Daarom hebben we onze gemeenschap in de diverse steden nadrukkelijk geadviseerd om op de PvdA te stemmen. Deze strategie heeft zowel in Den Haag, Rotterdam, Amsterdam alsook -in mindere mate- in Utrecht het juiste effect gesorteerd.”

4. Afellay: Geert Wie?

5. Oussama Cherribi (voormalig VVD-Kamerlid)

,,Ik heb een hekel aan het woord allochtoon. Ik mag dan een kleurtje, geurtje, toontje hebben, maar beschouw mezelf niet als allochtoon. Het is typisch Nederlands om te spreken over ‘allochtonen’. Dat gebeurt nergens anders. Daarom praat ik ook nooit over integratie. Ik vind het een vies woord. Ik praat over burgerschap, over vaardigheden.”

6. Salah Edin: Geert Wilders wilde met mij rappen

“En ik won alle rechtszaken tegen de man die ik geen schot door zijn knieschijven misgun.”

7. Iman Akel (PvdA-raadslid Amsterdam)

“Misschien is het ook wel fijn om het debat af te sluiten met een dankwoord aan de Marokkanen die mee hebben geholpen aan de wederopbouw van Nederland dan wordt het namelijk echt een Marokkanendebat waar ik graag een kopje nana thee op drink.”

8. Fatima Elatik duidt de Koran

http://youtu.be/bMDF3bGyFmo?t=1h24m30s

9. Mohammed B.

“Dit is dan mijn laatste woord…
Door kogels doorboord…
In bloed gedoopt…
Zoals ik had gehoopt”

10. Najib Amhali Heeft een hart én een tip voor Wilders.

Bonus: de Godwin!