Hong Kong: een veelzijdige stad

05-04-2013 17:00

De reizigers die onderweg zijn naar hun bestemming in Zuid-Oost Azië of zelfs verder hebben er hun verplichte stop-over: Hong Kong. Nu kan je ervoor kiezen om op het vliegveld te blijven, Starbucks koffie drinken en kleffe burgers eten. Maar je kan ook een paar dagen bijboeken en van je stop-over een stedentrip maken. Begin of eindig je reis met het geweldige, veelzijdige Hong Kong.

Hop On-Hop Off

Als je krap zit met tijd, moet je natuurlijk zo’n efficiënt mogelijk bezoek hebben. De beste manier om je te oriënteren in de stad is met de Hop On, Hop Off bus, die rode dubbeldekkers. En ja, het is megatoeristisch en de volledige massa doet eraan mee. Maar je hebt maar weinig tijd en met wandelen en openbaar vervoer zie je lang niet zoveel. Dus hup de bus in, met je camera om je nek en vergeet niet om bovenin te gaan zitten. Na een oriëntatie rondje door de stad is het tijd voor het echte werk. De antieke dubbeldek trams stammen uit 1904, zijn extreem smal, goedkoop en reuze leuk om jezelf mee te vervoeren. Neem de tram van Oost naar West.

Vreemde geuren

De Graham St Market, een food-market. Bereid je voor op vreemde geuren die je neus indringen, groente waarvan je het bestaan niet kende en vissen die je tot nu toe alleen in BBC documentaires hebt gezien. De stalletjes zijn opgezet in steegjes die omringd zijn door de vele skyscrapers. Hier ben je even weg van de drukte en waan je jezelf in het authentieke Hong Kong. In de vele steegjes heb je ook veel stalletjes met picknicktafels. Om de toeristische bus te compenseren is het nu tijd voor een lokale lunch, wijs iets aan en eet smakelijk!

IMG_1394

Nachtleven

Vergeet niet om s ’avonds in de Aqua Spirit te zitten met een drankje. Deze Sky Bar geeft je geweldig uitzicht over de beroemde skyline. Wees gewaarschuwd, een biertje kost hier een tientje! Ga voor de rest van de avond naar de wijk Soho. Met z’n vele restaurants en pubs heeft het veel weg van het Londense Soho. Ga op zoek naar Feather Boa, voor de lekkerste cocktails in town.

Myanmar 2011 (421 of 422)

Witte poederstranden

Hong Kong bestaat naast het hoofd eiland uit nog zo’n tweehonderd eilandjes. De meeste waar alleen maar jungle en kleine vissersdorpjes zijn te vinden. Pak je zwemkleding in, doe je schoenen aan en neem de ferry naar Lamma eiland. Dit eiland heeft prachtig witte poederstranden met palmbomen en mooie natuur. Geniet hier de hele dag en realiseer je dan even dat je ook in Hong Kong bent.
Een goed begin van je reis of een geweldige afsluiter.

Verdere aanraders in Hong Kong

The Peak, met de tram omhoog
Repulse Bay, Stanley Bay
Sik Sik Yuen Wong Tai Sin Temple
Temple Street Night Market
Hong Kong Park