Leven

Nog tien mannelijke modeblunders

05-04-2013 13:00

Aangezien deel I van modeblunders vorige week wat vragen achterliet, hier een tweede deel over absolute modeblunders bij mannen.

Sandalen

Het zit met sandalen zo, vrouwen mogen sandalen dragen maar bij mannen is het absoluut verkeerd. Omdat ten eerste veel mannen te harige voeten hebben die beter bedekt kunnen blijven (ingegroeide teennagels en eelt daar gelaten). Ten tweede omdat sommige mannen bij slecht weer die verschrikkelijke sandalen aanhouden, en dan met de oplossing om meteen maar sokken aan te doen om hun voeten warm te houden. Moeten we nog meer redenen verzinnen? We leven niet in het Romeinse tijdperk en de verwijzing naar de musical ‘Jesus Christ Superstar’ is ook erg van toepassing.

Tanktops

1. Tanktops, ook wel hemden genoemd, zijn alleen geschikt als je denkt dat het hemd eigenlijk afbreuk doet aan je hard body, en je het daarom vertikt om een normaal shirt aan te trekken. Geschikt voor minder dan 0,01 % van de bevolking en zeer seizoensgebonden.
2. Doorschijnende hemden onder overhemden zijn net zo beschamend als het feit dat je in je ondergoed zou staan.

Uggs

Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen: Uggs zijn pantoffels om je voeten warm te houden, punt. Ga jij met pantoffels de straat op?

Te korte shirts

Op het moment dat een man zich uitrekt en we kunnen precies zien of hij elke avond op de bank zit of in de gym is, heeft hij een duidelijke missie om beter passende kleding te kopen. In beide gevallen, het is NOT DONE.

T-shirts & boxers met cartoon of ‘grappige tekst’ opdruk

Kom op, verwacht nou niet dat we gaan lachen om je Donald Duck, net zoals ‘Hier moet je wezen’ met een pijl erbij. Het liefst hadden we gehad dat je shirts en boxers door de grond konden zakken, met jou erbij. Maar de kans daarop is vrij klein als je dit soort kledij draagt.

Pilotenbril

You’ve been there, done that, die rage is voorbij en nu mag je weer een model zonnebril kiezen dat bij je past. Het exclusieve imago van Ray Ban is toch al gedaald tot de Specsavers opticien, waar je hem voor €70,- kunt halen. Alleen dragen als je écht piloot bent, dus. Hoeven we ook niet meer te raden naar je beroep.

Stropdassen met stripfiguren

Even erg als punt 5. Maar nu wil je nog soort van ‘zakelijk grappig’ op een beschamende manier overkomen. Schaam je!

Flanellen blouses

Deze gaan vaak gepaard met grote bruine ruiten en geven die sfeer van ‘houthakkersachtig, ik had niet beter maar het maakt me niet uit’. Klein geheimpje; het maakt wél uit. Flanellen stof is geschikt als pyjama, en ervanuit gaande dat we allemaal stadsmensen zijn tegenwoordig, kleed je dan niet als een boswachter.

Overhemden met korte mouw

Pas toegestaan nadat je gepensioneerd of enorm veel drugs gebruikt en heel veel tript.

Geen riem

Laten we ervanuit gaan dat die lussen op je broekband er niet voor niets zitten. Het liefst wordt er gezien dat de riem met de schoenen matcht. Dat is niet teveel gevraagd, dat heet ‘nadenken bij wat je aantrekt’.