Graziano Pellè: ‘Ik ben geen Maradona’

06-04-2013 01:43

Met pijn en moeite heeft Feyenoord zich hersteld van de competitienederlaag vorige week in Heerenveen. In de uitverkochte Kuip werd het laaggeklasseerde VVV met 1-0 verslagen door een knappe kopbal van wie anders dan Graziano Pellè. Rotterdam houdt hoop op het kampioenschap en kan dit weekend ontspannen kijken naar de concurrentie,  “al verwachten we niet dat zij punten verspelen”. Een nabeschouwing van ThePostOnline met Joris Mathijsen, Graziano Pellè en Ruben Schaken.

Slecht spel

“Het veld was goed, het weer was goed, maar wij hebben zeer slecht gespeeld vandaag”, sprak Joris Mathijsen realistisch. De jarige routinier merkte tijdens de training deze week al dat zijn ploeg niet in goeden doen was. “Je hoopt dat het dan tijdens de wedstrijd beter gaat, maar we waren niet scherp en agressief genoeg.”

Dat de scherpte ontbrak bleek wel uit de grote kansen die VVV creëerde. Tot driemaal toe waren de dappere degradatiekandidaten dicht bij een doelpunt, maar dankzij twee reddingen van keeper Mulder en één schot naast zijn doel kon de Kuip opgelucht ademhalen. “Erwin was inderdaad belangrijk voor ons, hij hield ons op de been”, aldus Mathijsen.

Ruben Schaken deed er nog een schepje bovenop:  “Mulder was fantastisch, we hebben hem net met de ploeg bedankt.” Ook de vleugelspeler was kritisch op het spel van zijn ploeg, al kon hij de vinger wel op de zere plek leggen. “We speelden zonder Clasie (geschorst) en Immers (geblesseerd), waardoor we twee andere spelers moesten inpassen. Met alle respect natuurlijk voor Vormer en Singh, maar het was wat onwennig.”

Pellè

Pas na een uur spelen kreeg Feyenoord meer grip op het spel, maar tot veel kansen kwamen de Rotterdammers niet. Het winnende doelpunt van Pellè kwam dan ook letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Een voorzet van de opgestoomde Mathijsen werd uit moeilijke hoek door de Italiaanse goalgetter binnengekopt. Weer Pellè dus.

“Ik speelde vandaag ook niet goed”, zegt de spits die vorige week tegen Heerenveen ontbrak. “En ik scoor eigenlijk nooit nadat ik een wedstrijd niet mee heb kunnen doen, maar vandaag gelukkig wel.” Daarna lachend: “Kijk, als we als ploeg slecht spelen, heb ik niet de uitzonderlijke kwaliteiten van bijvoorbeeld Maradona om zelf zomaar de winst binnen te slepen. Dat kon hij bij Napoli wel, maar ik was vandaag beslissend omdat ik nu eenmaal het eindstation van de ploeg ben, niet omdat ik Maradona ben.”

Concurrentie

Met de drie punten op zak kunnen de spelers en supporters van Feyenoord dit weekend eens rustig achterover leunen en wachten op fouten van naaste concurrenten Ajax, PSV en Vitesse. Het wedstrijdprogramma schept echter weinig verwachtingen bij de heren Mathijsen, Schaken en Pellè. Vitesse ontvangt morgen NAC Breda, PSV speelt uit bij Willem II en zondag neemt Ajax het in eigen huis op tegen Heracles.

“De kans is klein dat zij punten gaan verliezen”, stelt Mathijsen, “maar het is wel lekker dat we nu ontspannen kunnen toekijken in plaats van achter de feiten aanlopen op zondag.” Schaken rekent ook niet op een gelukje “al kan het raar lopen in de eredivisie”. Daar sluit Pellè zich bij aan: “Kijk maar naar ons vandaag, we hadden veel moeite met VVV. Wie weet krijgen de concurrenten het ook lastig. Alles is mogelijk.”