Voetbal

Frank de Boer tevreden met overwinning

07-04-2013 19:15

Vrijwel de gehele tweede helft moest Ajax het in het thuisduel met Heracles Almelo (4-0) doen met tien man, nadat doelman Kenneth Vermeer met een rode kaart van het veld werd weggestuurd. Na afloop toonde Ajaxtrainer Frank de Boer zich tevreden met de overwinning op de Heraclieden. ,,We hadden alleen met rust ruimer voor moeten staan”, aldus De Boer.

Kansen

De trainer van Ajax gaf na afloop in de perszaal aan dat hij Heracles niet zo defensief had verwacht. “Je komt er dan gewoon heel moeilijk doorheen”, aldus De Boer. “Toch kregen we ondanks die muur van verdedigers nog redelijk wat kansen. We hadden met rust veel ruimer voor moeten staan.” Zo mistte spits Sigthórsson een grote kans. “Ik denk dat Kolbeinn de bal nog een keer mee had moeten tikken, dan had hij wat meer ruimte. Nu moest hij vanaf de zestien schieten. Dan moet je trap wel heel zuiver zijn.”

Lovend was De Boer over de invalbeurt van Jasper Cilessen. “Als je die vrije trap zo uit de kruising plukt en ‘m ook nog klem pakt ben je heel erg gefocust. Dat is erg knap. Hij bewees dat je als reserve ook heel erg gemotiveerd en klaar moet zijn voor een invalbeurt. Hij deed het geweldig.” Volgens De Boer was de rode kaart van Vermeer terecht. “Volgens mij gleed hij weg en daarna raakte hij Castilion. Een terechte rode kaart.” Niet lang na de redding van Cilessen kwam hij hard in botsing met Van Rhijn en leek het even alsof Ajax zonder doelman kwam te staan. De Boer met een kwinkslag: “Dan was ik zelf wel in het doel gaan staan.”

Gereserveerd aanvallen

Ook de invalbeurten van Ryan Babel en Danny Hoesen konden De Boer bekoren. “Die jongens brengen wat te weeg als ze erin komen. Babel is natuurlijk balbast en Danny bewijst al weken een goede invaller te zijn. Het is prettig dat soort jongens op de bank te hebben.”  De Boer ging ook in op de ontmoeting met PSV volgende week. “Ik denk dat Advocaat gereserveerd gaat aanvallen. Hij zal het heus niet opengooien. Natuurlijk zal hij proberen druk te zetten, maar zo makkelijk is dat niet.” Volgens Heracles-trainer Peter Bosz was de zege van Ajax terecht. “Wij hebben dramatisch verdedigd. Tegen ons normale spel in hebben we ons massaal teruggetrokken. Dat is niks voor ons, maar we dachten zo de meeste kans op een resultaat te hebben.”