Binnenland

De meest bizarre diefstallen ooit

08-04-2013 15:57

‘Dieven stelen vijfduizend kilo Nutella’, zo kopten de kranten vanochtend. Een stel dieven in Duitsland dacht met een gestolen vrachtwagen een fortuin in handen te hebben. Met voor 15.000 euro aan chocopasta is dat misschien ook nog niet helemaal gefaald. Sterker nog: deze dieven boekten een relatief succes vergeleken met minder fortuinlijke collega’s. Over de hele wereld worden namelijk de meest vreemde dingen ontvreemd. Een overzicht van de meest bizarre diefstallen.

1. Mensenhaar

Op deze video zie je hoe dieven voor duizenden dollars aan menselijk haar buit maken. Het haar, dat wordt gebruikt voor pruiken en extensions, is duur en schijnt het goed te doen op de zwarte markt. De kapperszaak was wel eens eerder overvallen, maar volgens de eigenaar ‘hebben ze toen alleen maar geld gestolen’.

2. Dieren

– Honden: Dognapping gebeurt vaker dan je denkt.  De viervoeters zijn buitengewoon populair onder dieven. Vooral Rottweilers. Houd uw hond aangelijnd dus.
Varkens: zeker sinds het ongeëvenaarde logo van ThePostOnline zijn varkens immens populair. De stijgende prijzen van varkensvlees in Amerika hadden er misschien ook iets mee te maken. Mooie quote van de lokale sheriff: ‘ze zijn moeilijk terug te vinden, omdat ze allemaal zo op elkaar lijken’.
– Apen. Vorige week nog de dwergaapjes in Epe.  Ook Amerikaanse dierenparken moeten er aan geloven.

3. Kookvet

Volgens de politie geen uitzondering, want het spul heeft ‘een hoge marktwaarde’. Voor het bezit van de olie moet je in Amerika een vergunning hebben, wat de diefstal bevordert.

4. Tandpasta

Was een hele hype in Nederland rond de eeuwwisseling, na scheermesjes en shampoo. Pre-crisistijd dus.

5. Riooldeksels

Weet u het nog: Het mysterie van de verdwenen putdeksels in Velp. Vorig stal een man meer dan honderd putdeksels in Velp. Levensgevaarlijk. En slecht voor je rug. Volgens de politie zat er nauwelijks metaal in de deksels, dus de motieven van de dief bleven een raadsel.

6. Brug

Ja, een brug van tien ton. In Tsjechië werd vorig jaar in april succesvol een brug gestolen. De dieven claimden dat ze waren ingehuurd om de 200 meter treinrails te slopen. Ook demonteerden ze de brug. Pas nadat ze klaar waren kwam iemand erachter dat ze hadden gejokt. Het was de dieven om metaal te doen. Reparatiekosten? Miljoenen. De diefstal inspireerde bovendien collega’s in Turkije. In Rusland kende ze het trucje al lang.

7. Voortuin

Deze mevrouw kwam thuis van een familiebezoek en zag tot haar grote verbazing dat haar voortuin opeens weg was. Het bloeiende gras was verdwenen. Slechts een lap vieze aarde resteerde. De vrouw hoopte nog op een briefje of een foutje van een tuinman, maar het mysterie blijft onopgelost.

8. Je eigen portemonnee

Hoewel meer mensen zich schuldig maken aan domme financiële beslissingen, slaat deze Amerikaanse ondernemer alles. Todd Davis, CEO van een bedrijf dat zich specialiseert in –jawel- bescherming tegen identiteitsdiefstal, publiceerde zijn eigen Burger Servicenummer en daagde iedereen uit om zijn identiteit te stelen. Dat gebeurde. Op grote schaal. Leermomentje.

9. Aids

Maar liefst 19 buisjes met monsters van geïnfecteerd bloed, waar duidelijk ‘HIV positive’ op stond, werden gejat uit een ziekenhuis in Canada. Een woordvoerster moest de mensen gerust stellen en zeggen dat het virus in het bloed ontdooid na 72 uur haar potentie verliest. De motieven blijven onbekend.    

10. Bonus: diefstal met goed einde

Deze dief kreeg spijt van het stelen van een slagroomklopper en bracht het item terug. Met een post-it erop, waar ‘sorry’ op stond. Want zo kan het ook. De winkeleigenaar was blij dat ‘er nog eerlijke mensen bestaan’.

Wat doe je met 5000 kilo Nutella? Knooppunt Kranenbarg sprak met Monique van Loon van Culi.nl