50 Shades of Orange: Ik, Beatrix

09-04-2013 12:00

Ze sloeg de krant open en scande de roddelrubriek op pagina twee. Terloops las ze ook haar horoscoop. U kunt niet alles naar uw hand zetten, Waterman. Maar als u loslaat en eens met de stroom mee gaat, kunt u voor een prettige verrassing komen te staan.

Daar moest ze het mee doen.

Haar ogen gleden ook naar die van de maagd. Hij was nu al bijna zeven jaar dood en nog las ze bijna dagelijks Claus’ horoscoop. Een steuntje bij het bedenken hoe hij die dag zou hebben beleefd. Ze zou bespot en beschimpt worden als iemand erachter kwam dat zij haar eigen horoscoop las – en geloofde als het haar zo uit kwam. Maar als ze wisten dat ze ook nog die van haar dode echtgenoot las om hem postuum van een leven te voorzien, zou ze zonder twijfel worden afgevoerd in een dwangbuis. En dat ze koningin was maakte niet uit, want ze hadden dat met haar moeder ook bijna gedaan.

Claus zou vandaag een betere dag hebben gehad dan zij. Zijn sterren stonden fantastisch en het geluk lachte hem toe. Er was kans op een nieuwe grote liefde en/of het winnen van een loterij. Dat was andere koek.

In 50 Shades of Orange publiceert schrijver Mariëtta Nollen tot aan de kroning iedere dag een fragment uit haar roman Ik, Beatrix. Zo maar wat scènes uit het leven van onze koningin, die zo maar echt gebeurd kunnen zijn. Het ebook is hier te bestellen. Mariëtta publiceert ook op De Nieuwe Pers en twittert.