Leven

Beautydossier: BB/CC Crèmes

10-04-2013 17:00

Clinique komt met een nieuwe CC crème, en we zijn de BB crème alweer vergeten. Maar wat zijn de voordelen van BB of CC crèmes, en waarom zou je ervoor kiezen? Deze week nemen we de BB-crème onder de loep.

BB

BB-crème staat voor Blemishing Balm Cream waarbij Blemishing voor het verhullende effect staat en Balm voor het verzorgende effect. BB-crèmes zijn niet nieuw, verzorgende foundations of gekleurde dagcrèmes bestaan al langer dan vandaag. BB is alleen op zo’n manier in de markt gezet alsof het een heel nieuw product was, terwijl dit al langer bestond. BB werkt dus enerzijds verzorgend als een dagcrème, en anderzijds als een foundation.

Voordelen

BB geeft een minder ‘opgemaakt’ effect dan een foundation, terwijl je toch een kleurtje op het gezicht hebt. Daarnaast is BB makkelijk aan te brengen door de vaak dunne structuur, het is vaak als een crème uitsmeerbaar. Tenzij je een BB hebt voor de onzuivere huid, deze zijn minder vloeibaar. Het daarbij scheelt veel tijd om ’s morgens een BB aan te brengen in plaats van een dagcrème én een foundation.

Nadelen

BB is helaas niet intens genoeg om echte vlekken te maskeren. Daarnaast bevatten BB’s ook vaak SPF factoren, heel fijn zou je denken. Maar om écht goed beschermd te zijn tegen de zon zou je dit product zeven keer zo dik moeten opsmeren dan normaal. En omdat er een kleur in BB zit, moet je het nog steeds heel gelijkmatig en met aandacht aanbrengen. Daarnaast geeft een dagcrème nog altijd een veel betere verzorging dan een BB.

Conclusie

Bij dit beautyproduct moet je eigenlijk zo denken: je krijgt ongeveer de helft van de voordelen van een dagcrème en een foundation. Heeft je gezicht volgens jou niet meer nodig, dan kan dit een prima product zijn. Heb je wél een goede hydratatie nodig die een dagcrème biedt, en de dekking van een foundation? Dan moet je deze producten gewoon naast elkaar gebruiken.