Economie

ProRail komt met TV op stations

10-04-2013 16:02

Op grote stations kunnen treinreizigers binnenkort televisie kijken. In Eindhoven start RailTV vandaag al. Reizigersorganisatie Rover vindt het een leuk plan maar vindt dat ‘de prioriteiten ergens anders zouden moeten liggen.’

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu financiert voor 17 miljoen euro het project ‘Prettig wachten’. Woordvoerster Babet Verstappen laat namens ProRail tegenover ThePostOnline weten dat RailTV een onderdeel is van dat project.

Wachtruimtes

“Het was een sterke wens van het ministerie en NS om het wachten van reizigers prettiger te maken. Daarom is er vanaf 2012 voor drie jaar 17 miljoen geïnvesteerd in onder andere wifi op stations en nu dus Rail TV,” aldus Verstappen.

Sanne van Galen, woordvoerster van reizigersorganisatie Rover laat weten ‘het een leuk plan te vinden’. “Maar we hopen dat het niet ten koste zal gaan van de investeringen in betere wachtruimtes. Daar krijgen we veel klachten over”, aldus van Galen.

Budget

Volgens Verstappen is ook het verbeteren van wachtruimtes onderdeel van ‘Beter Wachten’. Onduidelijk is welk deel van het budget naar de RailTV gaat. Een deel van de kosten moeten worden gefinancierd door adverteerders op de schermen zelf.

RailTV is een vervolg van de pilot SpoorTV op station Leiden en Hilversum. Televisie kijken is straks ook in Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Den Bosch mogelijk.