Portemonnee

Briljante adviezen van het Nibud tegen bankenstoring

11-04-2013 16:17

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD) heeft goede tips om eventuele overlast van een cyberaanval te voorkomen: zorg dat je genoeg cash geld bij je hebt. Mensen moeten ervoor zorgen dat ze thuis en onderweg voldoende contante flappen bij zich hebben. Het is vooral handig dat u cash geld bij u heeft als u met de auto op weg bent. Dan kunt u namelijk bij nood benzine contant betalen. Dit meldt het NIBUD als reactie op de recente problemen in het elektronische betalingsverkeer.

Afgelopen dagen waren er vele storingen bij verschillende banken. Vooral de ING was vaak slachtoffer van elektronische problemen bij het internetbankieren. Ook Rabobank, SNS Bank en ABN Amro hadden er last van. In enkelen gevallen was er spraken Ddos-aanvallen van hackers.

50 euro

In het basisnoodpakket dat de overheid aanraadt, staat ook dat het verstandig is om cash geld in huis te hebben. De grote van dat bedrag hangt af van de samenstelling van het huishouden.

Voor een gezin met twee kinderen en een modaal inkomen is dat al snel zo’n 50 euro.

Creditcard

Ook adviseert het Nibud de spaarder. Heeft u namelijk meer dan 100.000 euro in bezit? Dan is het geniale advies om het geld bij meerdere banken te stallen. Als u namelijk met de ene bank niet kunt betalen, dan is dat alsnog mogelijk bij een andere, maar ook loopt u dan bij faillissement een verkleint risico.

Ook de aanschaf van een creditcard is volgens het Nibud een slim idee. Bij een kapot pasje kunt u dan toch nog betalen!