Business

KPN doet Kroningsdag

11-04-2013 12:04

KPN gaat op 30 april in 13 steden in alle 12 provincies grote schermen neerzetten. Op KPN Konings TV zendt de tv-provider de NPO-uitzending van de troonswisseling live uit via de KPN-schermen: de abdicatie van de Koningin, de balkonscène en de inhuldiging van de Koning. Daarnaast worden ook het concert Samen voor Oranje in Ahoy, het Koningslied, de koningsvaart en het optreden van dj Armin van Buuren samen met het Concertgebouworkest live uitgezonden.

Live schakelen tussen 13 steden

Op de schermen zullen tevens live-videobeelden uit de aangesloten steden worden getoond. Zo zal er bijvoorbeeld op het moment van het Koningslied volop geschakeld worden tussen de steden.

Ben Woldring, namens het Nationaal Comité Inhuldiging: “We zijn ontzettend blij met de schermen. Het is geweldig dat KPN dit voor het Nationaal Comité Inhuldiging doet. Dit maakt het mogelijk dat een groot deel van Nederland met elkaar verbonden wordt.” De grote schermen staan in Groningen, Leeuwarden, Almere, Arnhem, Utrecht, ’s-Hertogenbosch, Maastricht, Middelburg, Amsterdam, Rotterdam, ‘s-Gravenhage, Zwolle en Assen.

Het Nationaal Comité Inhuldiging heeft besloten KPN de oranje strik voor dit initiatief toe te kennen.