Bladen

Matthijs van Nieuwkerk is Jack van Gelder helemaal zat

11-04-2013 14:26

Matthijs van Nieuwkerk is er klaar mee. Helemaal zat is hij het dat zijn De Wereld Draait Door ingekort wordt om plaats te maken voor het voorbeschouwen op de Champions League. Normaal duurt zijn dagelijkse programma tot 20.30 uur, maar als Jack van Gelder drie kwartier wil praten over een wedstrijd die nog gespeeld moet worden, dan praat Jack van Gelder drie kwartier over een wedstrijd die nog gespeeld moet worden.

“We zijn het gewoon helemaal zat dat we kortere uitzendingen moeten maken, om voor een voorbeschouwing van drie kwartier te wijken”, mopperde Matthijs vanochtend tegen Giel. Gisteren en eergisteren werd er gevoetbald, en dus moest Matthijs weer inschikken. En zo gaat het om de week. Van Nieuwkerk: “Het is een onneembaar fort. Toen hebben wij gezegd: als het zo moet – de Champions League wordt inmiddels uitgesmeerd over zo veel weken – daar hebben we gewoon veel last van. Dan gaan we liever naar een zender waar we ons programma gewoon mogen afmaken. We begrijpen de reden niet achter het feit dat wij bijna wekelijks onze uitzending moeten inkorten.”

Gesteggel met de netmanagers

De VARA-presentator wil het voetbal ontwijken door met zijn show te verhuizen naar Nederland 1. Daarover schijnt te worden gesteggeld met de netmanagers. “Officieel weten we eigenlijk van niks als ik heel eerlijk ben. Ik weet wel dat er sprake van is”, aldus Van Nieuwkerk tegen Giel Beelen. Op Nederland 1 staat het Achtuur Journaal natuurlijk als een huis. Maar daar heeft Matthijs wel een oplossing voor: “Dan keren we terug waar we ooit begonnen, namelijk tussen 19.00 uur en 20.00 uur.”