PVV blij dat AH uit Euroshopper stapt

11-04-2013 16:39

Albert Heijn stopt met Euroshopper. Terwijl klanten protestacties op touw zetten, is er steun voor de grootgrutter uit onverwachte hoek. De PVV is dolblij met het initiatief. “Een belangrijk signaal”, vindt PVV-leider Wilders. “Het wordt tijd dat ook de rest van het land stopt met doormodderen met die Euroshoppers.”

Het megalomane wangedrocht dat Euroshopper heet

“De invoering van Euroshopper heeft miljoenen gekost”, stelt Wilders. “Dat geld is verdwenen in de zakken van de linkse kliek, dat kunnen we niet meer terugkrijgen. We kunnen wel nu stoppen met het megalomane wangedrocht dat Euroshopper heet en ons nog meer kosten besparen. Nederland, dump die Euroshopper.”

Volgens criticasters is het invoeren van een nieuwe productlijn bij Albert Heijn nog veel duurder. “Het stoppen met Euroshopper gaat opnieuw miljoenen kosten”, aldus D66-voorman Alexander Pechtold. “Uiteindelijk draait de gewone burger daar voor op. Ik vind dit zeer onverstandig.”

Eurofiele kereltje

Wilders neemt het in felle bewoordingen op voor Albert Heijn. “AH is groot geworden door klein te blijven. Het Eurofiele kereltje Pechtold is daarentegen klein gebleven door zijn grote mond.” Wilders verwijst naar een onderzoek dat in opdracht van zijn eigen PVV is uitgevoerd. “We kunnen geld in de bodemloze Euroshopperput blijven gooien, maar niet als het aan de PVV ligt.”