Weer een slechte film die je gezien móét hebben

11-04-2013 15:56

Weer een nieuwe Nederlandse film in de bioscoop: Verliefd Op Ibiza. De film draait sinds 13 februari en is gelukkig eindelijk uit de bioscoop. De film had zelfs een heuse ‘filmsite’. In deze feestfilm zijn vijftien BN’ers met een aantal prijswinnaars en een filmploeg in een vliegtuig richting het Spaanse eiland gepropt. De film kenmerkt zich met uitzonderlijk slecht acteerwerk en een ordinaire verhaallijn – maar voor vooral vrouwen tóch lekker om naar kijken. De film schreeuwt op een bepaalde wijze dat je de film gezien móet hebben als televisiekijkende Nederlander, hoe slecht ‘ie ook is.

Site

Googlend naar Verliefd op Ibiza, word je meteen doorverwezen naar de speciale ‘filmsite’. Je word direct geconfronteerd met een trancenummer van onze eigen Armin, met flitsen van de film in de clip. Doorgeklikt naar de website staat je een geheel verzorgde internetpagina te wachten met maar liefst twaalf kopjes bovenaan met allerlei leuke nieuwtjes in informatie.

GTST de film

In de goud winnende bioscoopfilm zijn onder andere Gigi Ravelli, Jan Kooijman, Kimberly Klaver, Kim Feenstra en Jim Bakkum te zien. In het verhaal lopen verschillende verhaallijnen door elkaar heen, te zien als een soort ‘GTST De Film’.

Kim Feenstra speelt totáál onverwachts een geldgeile voetbalvrouw die op haar verjaardag schreeuwt om pinguïns (daar moet ze namelijk zo om lachen). Manlief Jan Kooijman valt terloops op de rond vozende Sanne Vogel, die zich voordoet als lesbienne. Zij speelt één van de drie dochters van oude popheld Rick Engelkes. De andere dochters spelen Marly van der Velde, rondvrijend met David Lucieer, de man van Gigi Ravelli en vader van hun twee kinderen. Ook zijn er twee oudere vrouwen op het eiland. Lone van Roosendaal wordt achternagezeten door Rick, Simone Kleinsma door Jim Bakkum (want MILF!). Vrienden van Jim willen graag met Armin van Buren in contact komen, gespeeld door Marius en Jasper Gottlieb, bekend van Spangaz.

Kortom: veel drama, overspel, seks, naaktheid en liefde. Zoals we van onze eigen bodem gewend zijn.

De waaromvraag

In de voorstukjes van de spetterende film is al te zien dat één van de beste DJ’s van de wereld ook in het drama meespeelt. Nu is de vraag, waarom onze Armin dat doen? Hoogstwaarschijnlijk omdat hij er enorm voor wordt betaald, even een zakenreisje kan maken naar Ibiza en hij mogelijk nog bekender wordt in eigen land. Zijn beats zijn één van de weinige dingen die de film beetje optilt naar een iets hoger niveau. Het verschrikkelijke acteerwerk wordt zo toch nog een beetje gecompenseerd.

Ondanks het niet al te beste acteerwerk, geen Carice en Doutzen in de film en de niet al te beste verhaallijn, komt alles op het einde toch weer op zijn pootjes terecht. En dat is precies waarom je hem stiekem toch wel wilt zien.