Weten & Tech

Bits: GTA-playlists, een verlegen dinosaurus, hulpbehoevend kevertje

12-04-2013 23:12

Yeah, Rockstar heeft speellijsten gemaakt voor alle GTA-radiostations! Daarnaast daten we met een dinosaurus, helpen we een robotkevertje en lachen we om een persbericht waarvan we vermoeden dat het geschreven is op een sociale werkplaats. Fijn weekend!

Grand Theft Auto-radiostationplaylists

Liberty_Rock_Radio

De Grand Theft Auto-games weten altijd een sfeervolle, interessante spelwereld neer te zetten. Niet in de laatste plaats door de radiostations die ieder spel perfect in een bepaald tijdperk plaatsen. Rockstar Games heeft voor iedere zender sinds GTA III een Spotify- en/of Itunes-playlist gemaakt, hier vind je de hele lijst. De bizarre reclames hebben hun eigen pagina gekregen, deze vind je hier.

Mijn persoonlijke favorieten zijn ‘Radio X’ uit GTA: San Andreas en ‘Liberty Rock Radio’ uit GTA IV. Bij welke radiostations zwijmel jij helemaal weg?

Vaarwel, Eden Games

Eden Games, de studio achter games als Test Drive Unlimited en Alone in the Dark (de moderne versie uit 2008) heeft zijn deuren gesloten. De studio maakte na het online multiplayer racespel Test Drive Unlimited 2 (2011) geen games meer. Eden Games is al de zoveelste studio die kapot is gegaan de laatste jaren. Het maken van ‘big budget’-spellen is tegenwoordig zó duur dat het na een commerciële flop meteen einde oefening is.

Dinosaurusdate

hearts

Soms vind je zó’n vaag spelletje in de krochten van het Internet, dat je het gewoon even moet delen. Om er van af te zijn… Een goed voorbeeld is het mini-spelletje Jurassic Heart: een dating-game met in de hoofdrol een onzekere Tyrannosaurus Rex wiens ukelele je kapot hebt gemaakt. Verwacht géén stomende dinosaurusseksscènes, zó’n dating-spel is dit niet. Wat voor spel het dan wél is, weet ik ook niet precies, maar ik ben er in ieder geval van af.

Help Volty, gratis!

Het puzzelspel Help Volty van de Nederlandse studio ‘Tvndra’ is sinds deze week gratis te proberen. In deze Ipad-game help je een mechanisch kevertje met het oplossen van puzzels.


De gratis trial (drie levels) vind je hier, de volledige versie kun je hier downloaden: hij kost maar 89 cent!

 

En hier ging het helaas ook nog over…

Nederlandse ‘E-Sportbond’ blijkt bende fucking analfabeten

Halo, NOC*NSF! Wij zijn e-sportbond en willen dat games ook olympisch sport! Gmaes worden allang niet seieus genomen en dat heeft lang genoeg geduurt vind ik! Lese dit persbericht maar : de Nederlanse Ameriakanen van Fariko hebben een prestigieus toernooi van 1 miljoen dollar gewonnen met deelnemers van alle zes de continenten!

Stay in school, kids!

 

Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar [email protected], of volg Bits op Twitter: @Bitspost’. Vergeet niet onze recensie van het abominabele Sniper 2: Ghost Warrior te lezen en luister voor de aardigheid dit weekend eens naar de ‘Onder Mediadoctoren’-podcast over games.