De beste koffietentjes van heel Nederland

15-04-2013 15:00

Helemaal klaar met de veel te dure koffie zonder naam op je papieren beker van de Starbucks, de hoeveelheid hipsters die doen alsof ze een debuutroman schrijven in de Coffee Company en onpersoonlijke massaproductie in het La Place-restaurant? Heel Nederland zit vol met unieke koffietentjes met leuke concepten. ThePostOnline ging op onderzoek uit en selecteerde tien koffietentjes waar je beter heen kunt gaan. Als je dan toch in de betreffende stad bent…

Rotterdam

Hopper Coffee
Schiedamse Vest 146

Hopper heeft niet alleen koffie, het tentje heeft ook een eigen bakkerij. Zeker weten dat je altijd een vers broodje bestelt, dus. De koffie smaakt nooit hetzelfde, want Hopper haalt haar bonen altijd weer ergens anders vandaan. Verder zijn alle producten huisgemaakt, behalve de limonade. Die wordt uit Engeland gehaald, biologisch en wel.

Utrecht

KEEK
Twijnstraat 23

KEEK, ofwel: kunst en eerlijke koffie. Dat is een afkorting. Iets verder lopen dan je gemiddelde bezoekje naar de Neude, maar we de moeite waard. Naast eerlijke koffie hebben ze iedere zes weken een nieuwe expositie. Koekjes en taart zijn allemaal zelf gemaakt, dus je weet precies waar je aan toe bent. Kwaliteit gegarandeerd.

Kampen

De Eenhoorn
Oudestraat 101 – 103

Filosofie: eerlijke koffie. En kwaliteit, heel veel kwaliteit. Hebben bovendien ook thee en heel veel sigaren. En als je thuis een koffiemachine hebt voor koffiebonen: uit ieder denkbaar land kun je bij de Eenhoorn koffie krijgen. Als je twijfelt waar je van houdt: ze organiseren ook proeverijen.

Breda

Latte’s & Literature
Nieuwstraat 18

Koffie drinken met Shapespeare of Arnon Grunberg, het is maar net wat je smaak is, kan gewoon in Breda. Dat onder het genot van fijne muziek. Latte’s & Literature is een huiskamer dan wel bibliotheek én boekenwinkel. Klinkt goed, niet? Ideale combinatie.

Amsterdam

Concerto Koffie
Utrechtsestraat 60

Terwijl iedereen roept dat het fysieke muziekproduct dood is en dat alle cdwinkels naar de malle gaan, kachelt Concerto Amsterdam lekker door. In de Utrechtsestraat kun je koffiedrinken bij de platenzaak. Inclusief regelmatige instores. Goede koffie en goede muziek. Eén plus één…

Nijmegen

The Fuzz
Van Broeckhuysenstraat 17

Quote van een Nijmegenaar: “The Fuzz maakt het leven dragelijker.” Vader en zoon hebben samen met hun de buurtkat hun huiskamer uitgebreid. Het Wohnzimmeridee heeft er vast mee te maken dat Nijmegen enigszins in de buurt van Duitsland ligt. In ieder geval: koffie, muziek en lokale producten. Dat was ‘t.

Den Haag

Lola’s Bikes & Coffee
Noordeinde 91

Vreemde combinatie, een fietsenwinkel en een koffiebar. Maar bij Lola’s kan dat. Lola is het meisje dat haar eigen gang gaat. En dat is precies de filosofie. Eerlijke koffie en een mooie collectie fietsen. Een must coffee drink voor iedereen met meer dan een omafiets.

Roermond

La Bonta
Neerstraat 3

Dé winkel in Limburg voor chocoladeliefhebbers. Of koffieliefhebbers. Of beter: allebei. Chocoladewinkel goes koffie. Perfect voor een date, meisjes zijn gek op chocola, jongens op koffie. En soms is het andersom. Maakt ook niet uit. In ieder geval krijg je de bonbon die bij je koffie past.

Venlo

Milk & Cookies
Parade 22

Hebben naast koffie en chocolademelk met echte chocola ook nog eens leuke activiteiten als live muziek en workshops om je eigen baristabar in je keuken te beginnen. En, heel fijn, je kunt er ook borrelen. Met alcohol. Of zonder. Ligt eraan of je de BOB bent.

Leeuwarden

3JO Campus Café
Rengerslaan 1

Café op de campus dat zijn eten vooral laat bepalen door de lokale producten. Alles is zo vers mogelijk. En de kaart is dus elk seizoen weer anders. Verder hebben ze vooral goede koffie en fijne thee. En ontbijt.

Meer suggesties? Die kunnen uiteraard worden ingediend via Facebook, Twitter, mail en natuurlijk in de reacties hieronder.