Bladen

Stop de hetze tegen rijken

15-04-2013 08:36

Hier is het ochtendgebed van ThePostOnline

Kaviaar socialisten eten droog brood

Aurélie Filippetti, de Franse minister van Cultuur, bezit een t-shirt van David Beckham. Arnaud Montebourg, minister van Industrie uit het zelfde linkse kabinet, kocht ooit een Charles Eames stoel voor 4300 euro toen hij nog in franken moest betalen. Het zijn de schamele bezittingen die Franse ministers opgeven, nadat een financieel schandaal de regering Hollande teisterde. Nu moeten alle bewindvoerders melden wat ze precies in huis hebben staan. Sommige socialisten noemen dit een vorm van ‘voyeurisme´ om hun spullen te moeten aangeven, anderen ‘schamen’ zich om te laten zien hoe weinig bezit ze hebben, zoals Pierre Moscovici, minister van Financiën.

PvdA-er Co Verdaas bepleit onschuld. Opnieuw

We slaan misschien wel door in onze anti-hebzucht hetze. PvdA-staatssecretaris Co Verdaas moest aftreden, niet omdat hij zich verrijkte, maar omdat hij declaratieregels niet helemaal goed toepaste. Hij is nog steeds verdrietig dat hij ook in het vakje salonsocialist wordt gestopt. Zullen we er mee stoppen, met dat treurige rijkenpesten?

Ouders halen kinderen van I-pad school

Zeker tien ouders hebben hun kind van een i-pad school in Sneek gehaald. Ze vrezen dat hun kinderen proefkonijnen worden voor het nieuwe onderwijssysteem, waarbij alle leerlingen werken met een iPad. “Mijn dochter is vier jaar. Die vind ik veel te jong voor zo’n iPad”, aldus Jacqueline Walta, die twee kinderen op de school heeft zitten

Brabant stimuleert regiojournalistiek

Jammer de jammer. Het gaat niet goed met de journalistiek in de regio. In Brabant gaan BN/De Stem en Omroep Brabant samenwerken om te voorkomen dat de controlefunctie wegvalt in sommige gebieden. De politiek is voor de samenwerking, maar zal niet meebetalen.

SMS-en op veilig op straat lopen, dat kan nu.

Nooit meer tegen een lantaarnpaal knallen als u loopt te whatsappen of te sms-en? Installeer ‘Crash Alert’ in uw toestel en u wordt altijd gewaarschuwd bij dreigend gevaar.

Het wonder van de lage inflatie

Hoe kan het dat er nauwelijks inflatie is, terwijl de werkloosheid wél toeneemt? In de jaren tachtig met massawerkloosheid knalde de inflatie omhoog, maar nu niet. Wat is er aan de hand? Over de oorzaken wordt gedebatteerd. De een zegt: de lonen (en dus de prijzen)  stijgen niet omdat werklozen blij zijn met een uitkering en er geen druk is op de lonen, anderen menen dat werknemers zich gedeisd houden, omdat ze weten dat ze anders te duur worden en worden ontslagen. Het IMF noemt inflatie: ‘een hond die niet blaft.’

Chinese economie koelt af

De Chinese economie groeide de eerste drie maanden met slechts 7,4 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2012. Dat vinden de bookmakers teleurstellend.

Heeft Madoro wel gewonnen in Venezuela?

Hij werd aangewezen als de opvolger van Chavez, maar moest nog wel even de verkiezingen winnen. Nicolas Maduro won met 50,66% van Henrique Capriles Radonski. De oppositieleider eist een hertelling.

Erik Pieters heeft geen idee waarom het fout gaat

PSV linksback Erik Pieters is de schlemiel van het weekend. En dat was hij daarvoor ook al een tijdje. Hoe kan dat? Pieters heeft geen idee.

En Frans Weisglas wil dat Samsom gaat rellen

Vanuit de Kamer dan. In een ingezonden brief in De Volkskrant roept de ex-Kamervoorzitter (VVD) de PvdA-leider op à la Bolkestein het kabinet aan te pakken. Bolkestein was de VVD-leider die vanuit de Kamer de het eerste Paarse kabinet (1994-1998) controleerde. “Een namaak Bolkestein hoeft hij niet worden, maar het zou goed zijn voor zijn partij en de Tweede kamer als hij weer een echte onafhankelijke Diederik Samsom zou zijn.”