Leven

Beautydossier: CC Creme

17-04-2013 15:00

De BB-crème, die verzorgt en als een foundation werkt, is nu onderhand wel bekend onder alle vrouwen. Maar er bestaat tegenwoordig ook een CC-creme, die nog een stapje verder gaat dan de BB. Een artikel over de CC.

CC-crème

CC-crème staat voor Color and Correct/Controll cream. Een combinatie van foundation (color) met corrigerende (correct) eigenschappen. Chanel, L’oréal en Clinique zijn voorbeelden van merken die dit product in hun verzorgingslijn hebben.

CC is vaak dikker van structuur dan BB, en heeft een meer dekkende functie. Rode vlekjes, donkere kringen kun je met een CC-crème goed aanpakken. Ook fijn is dat deze olie-vrij is, waardoor dit product ook geschikt is voor de onzuivere huid omdat hij matteert. L’ oréal heeft een speciale groene CC, die speciaal voor rode vlekken is ontwikkeld, en een oranjekleurige voor een vermoeide huid. Klinkt spannend, vooral omdat de kleuren zich zouden moeten aanpassen aan je huidteint.

Voordelen

Als je écht huidproblemen hebt, dan kan groen een goede kleur zijn om dit tegen te gaan. Ook is hij dekkender dan BB, dus als je het gevoel hebt dat een BB-crème niet genoeg dekt, dan zou CC-crème een goede keuze kunnen zijn.

Daarbij kun je CC-crème ook voor bepaalde plekjes gebruiken in het gezicht, om een rood vlekje af te dekken of de kringen onder de ogen te camoufleren. Op de rest van het gezicht kun je dan je eigen foundation gebruiken. Sommige merken hebben meerdere tinten van CC, zo weet je zeker dat er een kleur voor je bij zit die ook matcht!

Nadelen

Omdat L’oréal maar twee kleuren heeft, is het lastig om er makkelijk vanuit te gaan dat een van deze tinten bij jouw huidteint past. Op verschillende testsites wordt aangegeven dat de twee kleuren van L’ oréal niet altijd even goed matchen met de kleur van de huid, ook al zouden ze zich moeten aanpassen bij het aanbrengen. Test dus goed in de winkel of je wel de goede tint te pakken hebt! En let ’s ochtends op of je hem gelijkmatig heb aangebracht (met name langs de wenkbrauwen en kaaklijn).

Daarnaast hydrateert deze niet zoveel als een goede hydraterende dagcrème, Clinique raadt ook bijvoorbeeld aan op haar site om nog een crème ernaast te gebruiken als je dat nodig hebt. En aangezien iedereen op aarde een vochtarme huid heeft, zou je dit zeker moeten doen.

Conclusie

CC-creme geeft net meer dekking dan een BB, maar of dit voldoende is zul je voor jezelf moeten uitmaken. Er zijn ook genoeg concealers op de markt die donkere kringen en rode vlekjes camoufleren en corrigeren. Dus denk er goed over na wat jouw huid nodig heeft. Daarnaast is de hoeveelheid hydraterende elementen en vitamines die in CC zit, nog altijd minder dan de hoeveelheid in een echte dagcrème en kun je met een goed op jouw huid afgestemde foundation vaak beter dekking bereiken.

CC is een product voor de vrouw met een probleemhuid die weinig tijd heeft ’s ochtends en geen zin heeft om meerdere producten naast elkaar te gebruiken. Dan kan CC-crème een goed product zijn, mits de kleur goed afgestemd op de huidteint.