Selectie Feyenoord op kookles

17-04-2013 12:29

Ronald Koeman gelooft niet meer in de titel. De coach van Feyenoord zegt in een gesprek met Voetbal International dat zijn ploeg nog niet toe is aan het kampioenschap: “Zo reëel moet je zijn, als je achttien keer wint en vijftien zeges kwamen tot stand met één doelpunt verschil kost dat bovendien veel kracht.”

Ajax kampioen

Koeman vervolgt: “Er is veel gebeurd, op een gegeven moment had ik zeven jongens bij Oranje; we werden titelkandidaat, wat ook weer voor druk zorgt. Alles bij elkaar vind ik het niet zo verwonderlijk dat we een beetje vermoeid ogen.”

De coach denkt dat Ajax de titel niet meer kan ontlopen en dus feliciteert hij collega Frank de Boer alvast met zijn derde schaal. “Ajax is zo sterk en zo stabiel, ik verwacht niet dat het nog fout zal gaan. Ze waren dit seizoen het beste, het meest compleet. Frank de Boer heeft geweldig werk geleverd en daarvoor moet je waardering opbrengen.”

Koken

De tweede plaats, die recht geeft op het spelen van voorronde Champions League, is dus het hoogst haalbare. “Als dat ons lukt schaal ik die prestatie hoger in dan vorig jaar. Vergeet niet dat we belangrijke spelers zijn kwijtgeraakt en dat we er toch in zijn geslaagd wederom bovenin mee te spelen.”

Wie denkt dat de Rotterdammers nu ieder vrij uurtje aan de voorbereiding op de cruciale eindfase besteden, heeft het echter mis. Vandaag wordt er volgens het AD namelijk helemaal niet getraind, maar duiken de spelers met z’n allen de keuken in. Kookles, als teamuitje. Met potten en pannen goochelen, even de gedachten verzetten en dan weer opgeladen aan de aftrap van de wedstrijd tegen Vitesse verschijnen.