Adidas steunt slachtoffers van de Boston-aanslagen

19-04-2013 17:00

Adidas lanceert een t-shirt waarmee het de slachtoffers van de bomaanslagen in Boston steunt. Het merk is sinds 25 jaar de sponsor van de marathon die afgelopen maandag tragisch afliep. Een mooi gebaar van Adidas om te laten zien dat de gebeurtenissen van afgelopen week niet koud laat.

Een limited edition t-shirt met de tekst “Boston stands as one” is voor $26,20 verkrijgbaar via de website. De sponsor laat weten dat alle opbrengsten naar The One Fund Boston Inc. zal gaan, een fonds dat woensdag is opgezet om de slachtoffers van de explosies te helpen.

“De onbaatzuchtigheid en behulpzaamheid die de stad Boston, de eerstehulpverleners, de Boston Athletic Association en alle marathonvrijwilligers hebben getoond, hebben ons geinspireerd tot deze actie,” laat Patrik Nilsson, de president van Adidas weten. “We prijzen Boston en alle betrokkenen bij de marathon voor hun adequate reactie op deze uitdagende situatie.” Ook Nilsson was, samen met 100 andere Adidasmedewerkers, aanwezig bij de marathon afgelopen maandag. Ruim 8.500 renners en 3.500 medewerkers en mediamensen werden gekleed door het merk om te laten zien dat ze solidair zijn met de slachtoffers en nabestaanden. Het merk organiseerde in de maanden naar de marathon toe verschillende trainingen voor de renners.

Alle updates rondom Boston zijn te vinden op ons liveblog. Een analyse van de gebeurtenissen vind je hier.

Bron: WWD