Weten & Tech

Bits: Nieuwe Nintendo-games, horror, een hoer!

19-04-2013 19:16

Ben je al bijgekomen van het Koningslied? Lees dan de Bits-weeksamenvatting! Met een sloot nieuwe games voor de Nintendo 3DS, het geplaagde Whore of the Orient en een nieuw horrorspel genaamd The Evil Within. Brrrrrr!

Nintendo Direct 3DS-bonanza

Nintendo kondigde deze week wat nieuwe games aan tijdens een Nintendo Direct-conferentie. De belangrijkste punten:

ZELDA

Er komt een opvolger van The Legend of Zelda: A Link to the Past op de 3DS. Hij speelt in dezelfde wereld als de klassieker voor de Super Nintendo maar kent een nieuw verhaal en 3D-omgevingen. In de trailer zagen we hoofdpersoon Link in een bewegende muurschildering veranderen. Als tekening kan Link op plekken komen waar hij normaal gesproken niet bij kan. De nieuwe Legend of Zelda verschijnt eind dit jaar.

YOSHI

Er komt een nieuwe Yoshi’s Island aan voor de 3DS. Het eerste deel op de Super Nintendo was een geweldig platformspel. De nieuwe 3D-stijl ziet er wel iets minder tof uit dan we van de serie gewend zijn.

LAYTON

Verder zagen we dat Shin Megami Tensei IV eind 2013 naar Europa komt, net als Bravely Default en een nieuwe Professor Layton. Mario & Luigi Dream Team kreeg een definitieve datum: 12 juli. Dream Team is overigens geen platformspel: het is een RPG zoals Superstar Saga en Bowser’s Inside Story. Misschien niet helemaal wat je gewend bent van Super Mario, maar erg vermakelijke titels.

DREAMTEAM

Voor de Wii U heeft Nintendo volgende week een software-update in petto. Als het goed is worden dankzij de update de lange laadtijden een stuk korter, en kun je voortaan updates downloaden en installeren terwijl je aan het spelen bent (of zelfs als de Wii U op stand-by staat). Volgende week maakt ook de Virtual Console zijn opwachting, waardoor je oudere games op de Wii U kunt downloaden. Erg leuk is dat de cult-RPG Earthbound eind dit jaar eindelijk in Europa verschijnt, via de Virtual Console. We hopen dat Nintendo binnenkort op de E3-beurs in Los Angeles wat goede games voor de Wii U aankondigt, want op het moment is het spelaanbod vrij armoedig.

De hele Nintendo Direct-persconferentie kun je hieronder bekijken.

 

Whore of the Orient zoekt hulp

Prostitueevanhetoosten

Het voormalige Team Bondi, de studio achter het politiespel L.A. Noire nu eigendom van het productiehuis Kennedy Miller Mitchell, heeft problemen met het vinden van een uitgever voor hun nieuwe spel Whore of the Orient. Eerdere gesprekken met Warner Bros. zijn blijkbaar afgeketst, waardoor een deel van het personeel nu op straat staat. Kennedy Miller Mitchell hoopt dat het om een tijdelijke tegenslag gaat, en  zoekt door naar een uitgever voor de game. Of dat lukt is nog maar de vraag, want de titel doet vermoeden dat het om een of andere vage seksfilm gaat. “Of we iets willen met Whore of the Orient? Nee, zó’n soort bedrijf zijn wij niet…”

Er is nog niet zoveel bekend over Whore of the Orient, behalve dat de game zich in Sjanghai afspeelt en – waarschijnlijk – draait om een politie-eenheid die de orde probeert te bewaren in de stad.

 

Spannend! The Evil Within

Naamloos

Bethesda heeft een nieuw horror-spel aangekondigd: The Evil Within. De producer van de game is Shinji Mikami, de bedenker van Resident Evil, de verantwoordelijke studio is Tango Gameworks. Het gaat om een ‘pure survival-horror’ game, waarin je met beperkte middelen moet overleven terwijl er overal vreselijke dingen gebeuren en monsters je trachten te grijpen.

De speler bestuurt een rechercheur genaamd Sebastian die op een gruwelijke plaats delict ineens aangevallen wordt door zijn collega’s. Als hij bij bewustzijn komt, blijkt hij omringd door monsters en moet hij vechten om te overleven, zijn verstand te bewaren en ontdekken wat er precies met hem gebeurd is. Opvallende gameplay-elementen zijn naar verluidt dodelijke valstrikken, waar je zelf aan ten prooi kunt vallen, maar die je ook tegen vijanden kunt gebruiken. De omgevingen kunnen verder tijdens het spelen veranderen, en worden beïnvloed door het handelen van de speler.

De game staat gepland voor een release in 2014, voor de Playstation 3, de Xbox 360 én hun opvolgers. Het is mooi om te zien dat er toch nog gamemakers zijn die het aandurven om een écht enge ‘survival-horror’ game te maken. Hier kun je alvast een geflipte teaser bekijken.

http://www.youtube.com/watch?v=Zc-jvqJV4SI

Via: Gameranx

 

En hier ging het helaas ook nog over…

Pokémon bevestigt een legendarische connectie met Mewtwo(!?)

“Alle persberichten zijn even gaaf, maar sommige persberichten zijn nog ehm… gaver.” — George Orwell

“De Pokémon Company International heeft onlangs een mysterieuze nieuwe Pokémon onthuld die vreemd genoeg veel overeenkomsten vertoont met de Legendarische Pokémon Mewtwo. We kunnen vandaag bevestigen dat er inderdaad een sterke connectie tussen Mewtwo en de pas ontdekte Pokémon bestaat!

De officiële geanimeerde videoclip toont haarfijn hoe de connectie in elkaar zit. Voel je vrij de clip te plaatsen op jouw site. Hoe deze connectie tot uiting komt in Pokémon X en Pokémon Y, die in oktober uitkomen, moet nog onthuld worden.”

O… kee…

Heb je onze recensie van het geweldige Fire Emblem: Awakening al gelezen? Doe dat van het weekend maar, dan maken wij een begin met het uit het hoofd leren van het Koningslied. Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar [email protected], of volg Bits op Twitter: @Bitspost’.