Weten & Tech

Hét 16:45 Linktip Bericht

19-04-2013 16:44

Goedemiddag. Ja, bijna weekend hé. Is fijn. Maar zover is het helaas nog niet. Dus nog een topic om je door het laatste kwartier te slepen. En voor straks, op de borrel, om interessant over te doen. Gaat over Reckon, dat is iets voor mensen met meningen. Wacht, die heb jij ook? Dan is het iets voor jou.

Reckon. Je hebt er misschien wel eens van gehoord. Hieronder wordt uitgelegd hoe het werkt.

Meningen. Al die meningen.

En ja, iedereen heeft last van een mening. Over het weer. De buurman. Rutte. Sinaasappels. Whatever. Al die fucking meningen de hele tijd.

Wat heb je dan aan een platform voor meningen, waar niet – ik noem maar wat – een briljante redactie die het credo ‘voorbij het eigen gelijk’ hanteert, even checkt of die mening ook echt het lezen waard is? Om schoolpleintaferelen en marktkoopmanpraktijken te voorkomen, want daar zit niemand op te wachten.

Raten van ratingen

Heel erg meta en behoorlijk handig. De ratingen op Reckon kan je weer beoordelen. Met hartjes. Slim. Dat werkt zoals in onderstaand plaatje. Waar iemand drie hartjes krijgt voor zijn rating.

rating

Maarten van G vindt het heel spannend om in Betondorp 020 te fietsen, want dan is hij bijna bij het Grote Buiten De Ring Land (buiten Amsterdam).

Facebookpagina hier, Twitter hier, website daar en hier nog een radio-interview voor extra veel duiding van 3FM. Reckon is van de genieën van Recensiekoning.