Imagine filmfestival: Slapstickhorror met popcorn

19-04-2013 18:00

Je werkt je al dik 10 jaar helemaal uit de naad in de lokale bouwmarkt in de hoop dat je ooit de winkel over kan nemen van de eigenaar. Dan besluit die met pensioen te gaan en zijn zoons, die nog nooit een voet in de winkel hebben gezet, tot de nieuwe eigenaren te bombarderen. Tja, sta je dan met je rolmaat… Mon Ami op het Imagine filmfestival.

Ontvoering

Teddy (Mike Kovac) en Callum (Scott Wallis) overkomt het bovenstaande in de film Mon Ami en ze bedenken een plan om toch nog een slaatje uit het geheel te slaan. Ze besluiten de dochter van de baas te ontvoeren en om losgeld te vragen. Bij het plannen van de ontvoering gaat er al van alles mis. Van een ietwat paranoïde middle man die spullen voor ze regelt tot bemoeizuchtige echtgenotes die maar blijven bellen. Er is pas echt stront aan de knikker als ze de dochter van de baas per ongeluk om zeep brengen en haar broers verhaal komen halen. Er blijven slachtoffers vallen en je vraagt je af of Teddy en Callum zich hier nog uit gaan redden.

Weinig originaliteit

Mon Ami is een slapstick horror film. Het plot verdient geen originaliteitsprijs maar is zeker vermakelijk voor een avondje popcorn op de bank. De meeste grappen voel je van tevoren aankomen, maar dit maakt ze niet minder leuk. Zo’n ‘mijn god, NEE!’ gevoel bekruipt je meerdere keren tijdens de film. Naast de hoeveelheid grappen en grollen bevat Mon Ami ook de nodige emmers bloed. Vooral de scene waarin er een teentje sneuvelde deed mij twee keer slikken.