Leven

Kledinglijn Edith Dohmen als ode aan de in betweenie

19-04-2013 15:00

Edith Dohmen, al tien jaar werkzaam als modestylist en sinds twee jaar modeblogger op stylehasnosize.com, vindt dat elke vrouw verdient om er mooi uit te zien. Ze is haar carriere begonnen als grafisch vormgever en heeft later de stap gezet richting styliste door bij Cosmopolitan en Viva stage te lopen. Inmiddels is ze een bekend gezicht in de modewereld en heeft ze mode-series gemaakt voor bladen als Avant-Garde, Glamour en Cosmogirl, Flair en VROUW. Onlangs heeft ze haar eigen kledinglijn Edith Dohmen ontworpen voor de ‘in betweenies’.

In betweenies

Leuke kleding shoppen als je maat 44 hebt is een stuk lastiger dan wanneer je een maat 38 hebt. De in betweenies zijn de vrouwen die maat 42 t/m 48 hebben, ze zijn voller dan de normale maat 38, maar smaller dan de echte plus-sizes.

“Natuurlijk zijn er wel meer labels die grotere maten verkopen,” zegt Edith “maar naar mijn mening zit die kleding niet goed, en gaan luxere merken vaak slechts tot maat 42. De grootste groep consumenten komt gewoon niet aan hun trekken, terwijl een vrouw met maat 44 ook een mooie vorm kan hebben.” Er is dus te weinig mooie kleding te vinden met een goede pasvorm voor de vrouw met maat 44, die 40% van de Nederlandse vrouwelijke bevolking vertegenwoordigt.

Kledinglijn

Edith heeft rekening gehouden in haar ontwerpen met het figuur van deze vrouw, ze heeft inspiratie opgedaan van de runways, gekeken naar modetrends van volgend jaar en heeft haar eigen kledingkast ook gebruikt als inspiratiebron. “Kleine aanpassingen bij de borst en de armen, zijn trucjes die kunnen net iets beter kunnen werken”, zegt Edith. “Een ontwerper wil ik mijzelf niet noemen, ik ben meer een conceptmens en stylist.”

De lijn, verkrijgbaar via haar webshop, vertegenwoordigt drie verschillende soorten stijlen: Ladylike, Rebel en Simplicity. De collectie bevat tunieken, jurkjes, rokken, blazers en blouses in verschillende prints met soepel vallende stoffen. Daarbij is de kleding heel gemakkelijk met elkaar te combineren, en zijn er bijpassende accessoires. Zelf kan ze het niet beter verwoorden: “Durf op te vallen en er mooi uit te zien, in welke maat dan ook.”

Beeld: Katje Waltmans