Voetbal

Frank de Boer: ‘Heerenveen stond te handballen’

20-04-2013 09:00

Frank de Boer betreurde het optreden van de arbitrage gisteren bij Ajax – Heerenveen. De Ajaxcoach laat na afloop de wedstrijd tegen Heerenveen, die in een gelijk spel eindigde, weten dat er in de eerste helft zeker een penalty had moeten komen. “Volgens mij probeerde Zomer te dribbelen en stond hij gewoon te handballen.”

“Als de scheidsrechter het niet ziet, moet toch in ieder geval de grensrechter het zien. De rest van het stadion zag het ook” , zegt hij over het moment in de eerste helft.

Maar verder legt de coach de schuld vooral bij zijn eigen elftal, dat na de 1 – 0 vergat de voorsprong uit te breiden. “We hebben de verkeerde keuzes gemaakt.”  De uitploeg kwam vervolgens via Finnbogason op 1 – 1 en mocht uiteindelijk ook met een punt weer in de bus richting Friesland.

Van Basten is natuurlijk positiever en prijs Heerenveen na afloop. “Normaal gesproken verlies je hier gewoon. Ondanks de achterstand zijn we in de wedstrijd gebleven en vervolgens zijn we langzamerhand zelf gevaarlijk geworden. In de tweede helft waren we zelfs gelijk en daar moet ik mijn complimenten voor geven aan de jongens.”

“Het gelijkspel is wel belangrijk”, zegt de Ajax-coach. “Als je hier verliest, haalt PSV ons bij het volgende puntverlies in op basis van doelsaldo.” Ajax staat nu nog altijd zes punten voor op de ploeg uit Eindhoven. Als de concurrent dit weekend wint van AZ zijn dat er nog drie.

De Boer merkt nog wel op dat Ajax een paar mooie aanvallen had, maar dat het team wel met vuur speelde en de verkeerde keuzes maakte. “De ruimtes werden bij balverlies te groot en dan kan je het niet meer belopen. Als Heerenveen de bal veroverde, maakte het wel goede keuzes. Bij ons miste de scherpte. Uiteindelijk ben je natuurlijk zeer teleurgesteld. Hier moet je gewoon winnen.”