Andy van der Meyde: ‘Ze kunnen Suarez beter muilkorven’

22-04-2013 14:24

Het is weer wat rustiger rond de persoon van Andy van der Meyde. De voormalig international en ex-speler van onder meer Ajax, Internazionale en Everton stond onlangs in het middelpunt van de belangstelling na het verschijnen van zijn biografie Geen Genade. Het boek over de voetballer die zich verloor in een heftig rock-’n-roll bestaan ging meer dan honderdduizend keer over de toonbank, maar na het grote succes verdween de kleurrijke ex-prof weer langzaam uit de schijnwerpers. Reden genoeg voor ThePostOnline om wekelijks bij te praten met Andy van der Meyde.

Voordat we het weekend bespreken: hoe is je trainersexamen gegaan?

“Dat ging wel goed, denk ik. Het moeilijkste was de praktijkoefening. Ik gaf een training aan Vitesse C1 en je merkt dat de motivatie van de jongens toch minder is als een cursist  van de KNVB voor de groep staat. Had ik vroeger als speler ook, dan gaat zo’n nieuwe trainer je wel even uitleggen hoe het allemaal moet, terwijl je dat zelf als voetballer wel weet. Dus ik heb een paar keer ‘stop’ geroepen en ze vooral lekker laten voetballen. Mooi dagje, lekker weer ook.”

Zelf nog gespeeld bij WSV?

“Ja, met het achtste. Dat is een team met fanatieke Ajax-supporters en ik had ze beloofd een keer een helftje mee te doen. Was leuk, 10-2 gewonnen. En gescoord, ja.”

Wat heb je verder gedaan dit weekend?

“Ik heb het Engelse voetbal gevolgd. Vanavond kan Manchester United kampioen worden hè? Ik heb nooit in dat stadion gespeeld, alleen een keertje op de bank gezeten. Maar het is een geweldige club met fantastische supporters. Ze zijn dit seizoen met afstand de beste.”

Heb je ook gehoord dat Everton geinteresseerd is in Kevin Strootman?

“Ja, mijn oude cluppie. Ik denk dat het een mooie transfer zou zijn voor Strootman.”

Moet hij niet wachten op een topclub?

“Ik betwijfel of Kevin gemaakt is voor de top. Qua strijd en vechtvoetbal is hij heel nuttig, daarom past hij ook goed in de Engelse competitie. Maar ik denk niet dat Strootman met zijn voetbalkwaliteiten met de top meekan. Everton is een prima club voor hem.”

Tot slot: heb jij ooit iemand gebeten?

“Haha, je doelt op Suarez he? Nee, zoiets heb ik op het veld nooit meegemaakt. Wij gingen gewoon op elkaars tenen staan of je greep elkaar eens bij de ballen, maar die gek bijt gewoon iemand in z’n arm.”

Getuigt dat van winnaarsmentaliteit of is het ronduit zorgelijk?

“Nou, weet je wat het is. Je wilt zo iemand toch liever in je eigen team hebben dan bij de tegenstander. Hij is onvermoeibaar en doet werkelijk alles om te winnen. Maar dat bijten blijft merkwaardig. Hij had die verdediger beter een zuigzoen in z’n nek kunnen geven, haha!”

Lang schorsen, onze Luis?

“Ach, ze kunnen hem beter gewoon muilkorven.” Lacht: “Voortaan mag hij alleen nog met een kapje voor zijn mond voetballen.”