Buitenland

Frans Parlement gebukt onder bedreigingen

22-04-2013 15:35

De voorzitter van het Franse Parlement Claude Bartolone (foto) heeft maandag een poederbrief ontvangen. De dreigbrief waarschuwde voor het instemmen met het homohuwelijk. “Onze middelen zijn radicaler en sneller dan protesten. U wilde oorlog, nu heeft u het”. De brief is geen uitzondering: meerdere ondernamen wanhopige pogingen om de wet voor het homohuwelijk, die waarschijnlijk morgen zal worden aangenomen, te stoppen.

Vandalisme

De signatuur van de brief zou dezelfde zijn als die van de envelop met kogels die eerder naar de rechter die de zaak Sarkozy behandelde werd verstuurd. Vorige week ontvingen meerderen leden van het parlement al bedreigingen in alle soorten en maten, waaronder brieven waarin stond dat ze zullen worden ontvoerd en vermoord. Ook werden auto’s vernield. Families worden telefonisch bedreigd en natuurlijk mogen de e-mails ook niet uitblijven.

Tienduizenden Fransen protesteren deze dagen tegen het homohuwelijk, waarover dinsdag wordt besloten. Naar verwachting wordt de wet aangenomen.