Binnenland

ME faalt op schokkende wijze voor paraatheidstest

22-04-2013 13:12

De Mobiele Eenheid van het district Noord-Nederland is op schokkende wijze finaal gezakt voor een paraatheidstest afgelopen Pasen. Het alarmeringssysteem waarmee de ME zou moeten worden opgeroepen bleek niet te werken waardoor alle(!) dienstdoende ME’ers persoonlijk moesten worden gebeld. Dit meldt het Dagblad van het Noorden.

Hierdoor kwam de ME te laat aanwandelen op de fictieve plek des onheils. Sommige ME’ers kwamen maarliefst drie uur te laat, anderen kwamen helemaal niet opdagen.

Was het geen oefening geweest maar een serieuze brandhaard zoals het Project X feest in Haren dan was de stad volledig aan gort geslagen, waren de platte petten met de staart tussen de benen gevlucht en kon het tuig urenlang ongestoord hun gang gaan tijdens plunderingen of erger.

Een woordvoerder van de politievabkbond ACV laat weten comoleet verbijsterd te zijn. Volgens hem had de ME juist moeten leren van Project X, aangezien er toen veel kritek op het functioneren van de ME kwam.

Overigens is het falen van de test niet alleen te wijten aan een haperend alarmeringssysteem. De ME’ers die niet op kwamen dagen hadden gewoon geen zin in werken op hun vrije Paasdag.