Binnenland

Telegraaf opent jacht op daders Koningsliedmoord

22-04-2013 08:51

Nu John Ewbank zijn Koningslied heeft teruggetrokken, blijkt het heengaan van ons Koningslied helemaal niet de schuld te zijn van de belabberde tekst zelf maar van de critici. De Telegraaf heeft inmiddels de jacht op de ware Koningsliedmoordenaars geopend: de cabaretiers.

In een paginagroot artikel van de kwaliteitsbijlage Privé chocoladelettert het gezaghebbende blad van wakker Nederland (wakker, met de W van stamppot eten): ‘ZIJN CABARETIERS SCHULDIG?‘.

Onder die tendentieuze en nodeloos kwetsende kop volgen de uitgeschreven Koningsliedhaattweets van grote cultuurdragers als Nico Dijkshoorn, Tijl Beckand en Youp van ‘t Hek.

Huiliehuilie

Ook op de rest van de Privé-pagina valt geen spatje kritiek op het Koningslied te bespeuren. Wel doen diverse soort van BN’ers uitgebreid huiliehuilie.

Ene Glenis Grace laat optekenen: “Al die zogenaamde grote heren van tv die er nog een schepje bovenop doen. Het zijn net kleine kinderen.”

Willeke Alberti laat weten “helemaal naar te zijn van alle commotie”. Zij hoopt vooral dat “dit gedoe de sfeer niet zal bederven en dat we een hele mooie Koningsdag krijgen.”

Jennifer Ewbank

De zus van John Ewbank, Jennifer Ewbank, laat aan de Telegraaf weten dat alle tweets een gruwelijk effect hebben op het normaal zo gezellige familieleven van de Ewbanks. „Ik ben zo boos!”, reageert zij aangeslagen.
“Ik schaam mij diep voor diegenen die zich zo respectloos op John hebben gestort. Ik vind het vreselijk, ik heb met eigen ogen gezien hoe ontzettend hard John voor de kroning en voor jullie allemaal aan dit lied heeft gewerkt.”