Weekend Wrap-Up: Week 16

22-04-2013 09:00

Elke maandagochtend een overzicht van wat er dit weekend is gebeurd op sportgebied. Met een enorme focus op Nederland. Waarom? Nou ja, omdat er .nl in onze URL staat. Deze week vooral wielrennen en tennis.

Mislukt mannenvoorjaar

Het weekend van de laatste voorjaarsklassieker. En een van de mooiste: Luik-Bastenaken-Luik. Door het vervallen Wallonië, langs leegstaande huizen, half ingestorte fabrieken. En over een hoop klimmetjes. Zomaar een paar redenen waarom LBL zo interessant is. Contador liet zich even zien, Valverde was eventjes indrukwekkend, maar uiteindelijk won Daniel Martin voor Joaquim Rodríguez. Net als in de rest van het voorjaar stelden de Nederlanders teleur, met de 33e positie van Pieter Weening als beste prestatie.

Waar de mannen teleurstelde won Marianne Vos weer eens. Woensdag was ze nog de sterkste op de Muur van Huy, zaterdag was Vos in de VS en won een mountainbike wedstrijd in Californië. Waarmee ze maar weer bewijst dat de normale wetten niet op haar van toepassing zijn.

Krajicek blijft het proberen

Michaella Krajicek lijkt heel langzaam op de weg terug. Na allemaal lastige blessures en maanden aan de kant staan vond ze zichzelf terug op de 922e plaats op de wereldranglijst. Het zusje van Richard is daardoor veroordeeld tot het spelen van ITF toernooien. Ver van de glamour van de WTA, Master en Grand Slam toernooien. Als je zo laag staat kan je maar beter alles winnen.

In Griekenland trof ze zondag in de finale een 16-jarige Nederlandse, Indy de Vroome en versloeg haar in drie sets. Vrijdag hadden de twee het dubbelspel al gewonnen. De langzame klim omhoog is dus ingezet. Wat daar bij kan helpen is dat Misha door een beschermde status mee mag doen aan Wimbledon. Daar een wedstrijdje winnen en je springt richting de top honderd. Nu maar hopen dat haar lichaam het houdt.