Albert Verlinde diep geschokt over hetze tegen Koningslied

23-04-2013 12:48

Een geëmotioneerde Albert Verlinde heeft maandagavond in zijn programma RTL Boulevard snoeihard uitgehaald naar de Nederlandse Publieke Omroep in het algemeen en De Wereld Draait Door en Nico Dijkshoorn in het bijzonder.

Verlinde, beter bekend als het morele kompas van Nederland, is er van overtuigd dat als in DWDD de tweet van Nico Dijkshoorn (“de makers van het Koningslied zouden mild moeten worden gestenigd”) niet was voorgelezen er niks aan de hand was geweest.

Koningslied

Want het Koningslied, waar ook Verlinde vuistdiep bij is betrokken maar dat is puur toeval, is van zichzelf uiteraard fantastisch.

Maar ook Pauw & Witteman zijn schuldig. Die hadden een Neerlandicus uitgenodigd die op hilarische wijze elke regel van het Koningslied afslachtte.

Groot moreel kompas

Het grote morele kompas van Albert Verlinde is wel vaker in het nieuws. Zo vond Verlinde, die zelf graag filmpjes uitzendt van mensen die vreemd gaan, dat hij niet mag worden afgeluisterd bij een ludieke actie van BNN en liet hij in 2012 nog weten dat “Nederland niet op sleaze & dirt zit te wachten” (lol).