Nieuws

Oud-PVVer Van Doorn komt met film over Mohammed

23-04-2013 10:15

Oud-PVV raadslid Arnoud van Doorn wil naar eigen zeggen met een film over de profeet Mohammed komen. Van Doorn, die zich kort geleden nog bekeerde tot de Islam en op bedevaart ging wil met de film het ware verhaal van de Islam aan de wereld tonen. Verder zegt hij alles te willen doen om ‘de schade van Fitna’ ongedaan te maken.

Fitna

Aan Fitna wil hij zelf liever verder niet herinnerd worden, zo blijkt uit een artikel bij Al Arabiya. Van Doorn kijkt liever vooruit naar wat hij nu nog voor de Islam en zijn mede-Moslims kan betekenen. Het is hem er alles aan gelegen de rechten van ‘de Moslims in Europa’ te verdedigen en hij zal proberen de schade die de film Fitna heeft veroorzaakte te herstellen, zo laat het Haagse raadslid weten. Welke rol in de productie Van Doorn voor zichzelf ziet weggelegd wordt niet duidelijk, hij wil in ieder geval ‘al zijn ervaring’ inzetten om de film mogelijk te maken.

Aanhouding

Eerder dit jaar werd Arnoud van Doorn nog aangehouden op verdenking van het verkopen van softdrugs aan minderjarigen. Van Doorn zei daar destijds zelf over dat hij bezig was “met een undercoveractie waarmee hij wilde achterhalen wie de drugsdealer was van probleemjongeren in de binnenstad van Den Haag.”