Portemonnee

Corona wordt Belgisch en Nederlander drinkt te weinig

24-04-2013 13:46

Eindelijk terrasweer. Tijdens de terrasluwe maanden waren er behoorlijke ontwikkelingen op de biermarkt. ThePostOnline praat u bij. 

Heineken

Heineken heeft het zelfde probleem als Mark Rutte. De consument doet niet meer wat van hem wordt gevraagd. Consumeren. Het afgelopen kwartaal had Nederland last van koud weer en daarmee minder consumptie. In Frankrijk ging de accijns omhoog en ook in de VS vielen de verkopen tegen.

Gelukkig had Heineken in 2012 nog het Aziatische concern Asia Pacific Breweries (APB). Die Aziaten drinken tenminste nog een beetje door. Het zorgt ervoor dat de winst van Heineken op peil blijft.

Corona

Het Mexicaanse biertje met schijfje limoen is niet meer zo tropisch als het lijkt. Het is Belgisch geworden. Het bierconcern Anheuser-Busch InBev neemt de Mexicaanse Grupo Modelo over. Grupo Modelo is de producent van Corona.

De Verenigde Staten hielden de overname eerder tegen omwille van mededingingswetgeving. Met Corona zou Anheuser-Busch InBev een te groot marktaandeel krijgen in de Verenigde Staten.

Euroshopper

Voor drinken in het park heel populair. Euroshopper bier. Niet duur en smaakt hetzelfde als gewoon bier volgens sommige fans. Zeker als het al even in het gras ligt op te warmen.

Maar het bestaat niet meer. Albert Heijn maakte vorige week bekend Euroshopper uit de schappen te halen. Nu maar hopen dat de opvolger AH Basic lauwwarm net zo lekker is.

Prijs

Over goedkoop drinken gesproken. Cafés zijn boos over een nieuwe prijsverhoging van marktleider Heineken. Ze zouden worden benadeeld ten opzichte van supermarkten. Bier in de supermarkt is veel te goedkoop vinden café-eigenaren.

Ook bij de laatste prijsverhoging ontziet Heineken de supermarkten en verhoogt het de kostprijs voor cafés met twee cent per glas. Een vat van 50 liter bier kost de ondernemer 121,58 euro. Het prijsverschil is ‘niet meer uit te leggen,’ volgens branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland.

Bier maakt gelukkig

Het klinkt als de paus is katholiek. Toch maar weer een onderzoekje dat aantoont dat bier gelukkig maakt. Fijn. Het komt niet alleen door de alcohol. De smaak van bier maakt ook al gelukkig. Door alleen al de smaak van bier maken de hersenen de gelukmakende stof dopamine aan. Waarvan akte.

Nou hup, naar buiten. Bier drinken. Die economie uit het slop trekken.