Slimme Willem’s eerste klap is direct een daalder waard

24-04-2013 18:36

Het is de eerste maandag in september. Een ietwat grauwe en natte dag, doch dat mag de pret zeker niet gaan drukken. Op de parkeerplaats van de Holding van BLOKKER in Laren verschijnt een bescheiden donkere Volvo met AA-kenteken. Willem is in aantocht om – mede aangespoord door zijn vrouw om nu zelf eens Makro te gaan denken – zaken te gaan doen.

Het initiatief van het Nieuw Republikeins Genootschap zo pal voor zijn kroning in april om op te roepen tot het verzamelen van handtekeningen als burgerforum, ligt hem nog vers en redelijk irritant in het geheugen. Dit alles om het kabinet te gaan bewegen zijn netto-uitkering van ruim acht euroton per jaar terug te brengen tot de ooit landelijk uitgeroepen: ‘Harry Potter’ norm.

Neen, dat nieuwe Makro denken beviel hem wel. Laat zij zich maar met de Mikro kant blijven bezighouden spraken zij af.

Bij Blokker gaat het met hem vandaag over niets anders dan keiharde onderhandelingen. Over geld, letterlijk en figuurlijk over – hoe toepasselijk – royalty’s. Zijn royalty’s dan wel te verstaan.

Everybody Happy

Willem had het NRG-initiatief al eerder in de kiem gesmoord door Rutte een briefje te sturen waarin hij persoonlijk afzag van welk jaarlijks inkomen dan ook. Nul inkomen is ook nul belasting betalen immers. Everybody happy en Willem bovenal. En Rutte natuurlijk. Hoefde hij er ook geen rekening mee te houden in zijn nieuwe in te dienen begroting op de komende derde dinsdag in datzelfde september… Elke dialoog of discussie in de kiem gesmoord.

Drinken hij en Willem nog wel eens een biertje op. Wel dan van te voren de locatie doorgeven spraken zij af. Opnamen=royalty’s=Goed voor Willem en zijn gezin!

Naast zijn geliefde (dames-)hockeysport, kijkt Willem ook nog wel eens met een half oog naar voetbal. En zeker naar alle voetbalmiljonairs qua inkomsten met daarnaast persoonlijke dito extras aan overige opbrengsten. Makro-denken noemt en bedoelt Maxima dat, met de nadruk op maximaal.

En aangezien de fiscale buitenland constructies van de Oranjes c.s. ook al onder druk staan en steekpenningen anno 2013 – zoals ooit die van Opa ‘Victor Baarn’ – ook geen optie meer zijn, is ook voor Willem ‘je eigen brood verdienen’ een erezaak geworden. Dapper denk ik dan en heel terecht anno heden en vooral in deze barre en marginale tijden. Go for it!!

Messen geslepen

Terug weer naar de onderhandelingstafel bij Blokker. Na wat prietpraat worden de messen pas echt geslepen. “Hoeveel prullaria met mijn/onze beeltenis hebben jullie in al die vestigingen en bedrijven afgezet in april en begin mei?” vraagt Willem. Niemand die de verse Koning en loer wenst te draaien, dus komen de boeken – zij het met enige tegenzin – open op tafel.

Willem schrikt zich werkelijk een ‘kroontje’, doch kan een glimlach niet onderdrukken……het loopt in de dubbel digit miljoenen. En dit alleen al bij Blokker. Kassa dus! En hierna moet hij in de AA-Volvo ook nog langs bij de bazen van Kruidvat, de HEMA en noem ze allemaal maar op… De royaltyeuro’s twinkelen hem nu al voor de ogen. Dat wordt naast Griekenland nog minstens twee vakantiehuisjes; één op de Bahamas en mogelijk nog eentje ergens in zijn geliefde Afrika. Wel aan de kust natuurlijk.

Willem – slim als hij uiteindelijk toch is – heeft ervoor gezorgd in augustus al een tweede poot van de RVD op te zetten onder zijn persoonlijke leiding genaamd de RVD-WA. Ofwel de Royalty Vang Dienst van WA. Hij las onder andere wat ING rapporten in over 2012 betreffende bestedingen en omzetten op Koninginnedag dat jaar. Paar honderd miljoen was de inschatting.

Daarnaast, Queen Elisabeth genereert in haar UK rond de 300 miljoen aan inkomsten per jaar voor de staat met al haar bezittingen.
Krijgt zelf daarvan meer dan 30 miljoen pond (!) of meer nog per jaar aan royalty’s. Moet alles wel van onderhouden worden, diners betaald, zo ook al haar vele personeel, die overigens dit jaar weer een verhoging krijgen. Maar… Kun je toch een boterham lekker mee beleggen, nietwaar?

En oh ja, Willem moet straks ook nog even langs – zo nam hij zich voor – bij alle omroepen. Publieken en commerciëlen. Leuk dat ze vele en vooral dure uitzendrechten betalen voor de wedstrijden van Oranje. Maar ik ben Oranje, toch? Nieuw en vooral commercieel denken van een nieuwe koning mag ik wel! Zeker in dit geval. Omroepen: maak de borst maar vast nat!

Zelfs Willem – alleen of met vrouw – op de journaals wordt uit de categorie ‘vrije nieuwsgaring’ gehaald. Ook dit krijgt zijn prijs van de nieuwe RVD tak. Evenals de ooit zo ogenschijnlijk ‘laat ons met rust’ fotosessies tijdens vakanties, die krijgen eveneens een harde euro prijs. De messen van de Rijks Vang Dienst-WA zijn geslepen. Willems messen dan wel te verstaan.

Hart onder de riem voor Willem

Zelf ben ik geen supermonarchist, doch ook geen superrepublikein. Leven en laten leven is mijn devies. Maar ik neem het nu wel even voor Willem op. Als je nog voor je – ongekozen – kroning feitelijk tot Grote Graaier wordt benoemd… moet je het heft in eigen handen gaan nemen.

Maxima de Mikrokant; Willem de Makrokant. Ik heb nog wat tijd over. Wordt gaarne zijn zaakwaarnemer. Van voetbal heb ik geen verstand, doch hiervan zeker wel.

Beste Willem,

Hoor gaarne daarom snel van je!