Arsène Wenger: ‘Mourinho één van de beste coaches ter wereld’

25-04-2013 11:23

De geruchten dat José Mourinho deze zomer terugkeert bij zijn oude club Chelsea worden steeds hardnekkiger. Gisteravond stelde de Duitse boulevardkrant BILD dat Mourinho een contract tot medio 2016 zou hebben getekend én dat hij als welkomstcadeau de Colombiaanse spits Falcao mee mag nemen. Op cadeautjes bezuinigt eigenaar Abramovich niet, want Falcao mag zo’n zestig miljoen euro kosten. “Goed nieuws voor Chelsea”, stelt Arsenal-coach Arsène Wenger, die vreest dat de concurrent zich deze zomer stevig zal versterken.

“Ik ben niet zo’n fan van geruchten in de voetballerij, maar je raakt eraan gewend als je de krant leest”, schrijft Wenger op de site van Eurosport. “Ik denk dat Rafael Benitez het momenteel goed doet bij Chelsea, maar als hij aan het eind van het seizoen vertrekt is José Mourinho een goede vervanger. Hij is één van de beste coaches van de wereld.”

Wenger denkt dat The Blues zich deze zomer nadrukkelijk gaan roeren op de transfermarkt. “Ik ben bang dat Chelsea grootse plannen heeft. Hoewel ze al aardig wat grote talenten in de selectie hebben, denk aan Eden Hazard, Juan Mata, Ramires, Oscar, zullen ze waarschijnlijk tot de grote investeerders behoren als de transfermarkt weer open is.”

Mourinho verloor gister de eerste halve finale van Borussia Dortmund met 4-1. Aangezien het kampioenschap al vergeven lijkt aan FC Barcelona, is de Spaanse beker de enige prijs die Mourinho dit seizoen nog lijkt te kunnen pakken. Omdat Mourinho tevens niet goed overweg zou kunnen met een deel van de spelergroep bij Real Madrid (en andersom) ligt een tweede huwelijk bij Chelsea al enige tijd in de lijn der verwachting. Tussen 2004 en 2007 was de Portugees ook trainer van de club van Abramovich en won hij eenmaal de FA Cup en tweemaal het landskampioenschap.