Binnenland

Kopschopper moet uitgeleverd worden

25-04-2013 13:57

Het Hof van beroep in Antwerpen heeft besloten dat hoofdverdachte Brent L. uitgeleverd moet worden aan Nederland. L. was begin dit jaar betrokken bij een ernstige mishandeling in Eindhoven, en kreeg al snel, samen met zijn medeverdachten, de bijnaam: ‘kopschopper.’

De jongen, woonachtig in Turnhout, maakte deel uit van een groep van acht jongens die in januari van dit jaar in Eindhoven na een avondje stappen een jongen bewusteloos schopte, en het slachtoffer op straat voor dood achterlieten. Omroep Brabant zond de camerabeelden uit waarop de gruwelijke mishandeling te zien was. Drie verdachten meldden zich toen bij de Nederlandse politie. De andere vijf ging naar de Belgische politie alwaar ze na enkele vragen weer naar huis mochten vertrekken. Het Nederlandse OM diende een uitleveringsverzoek in om de Belgische verdachten naar Nederland te halen.

Cassatie

De advocaat van Brent L. liet tegenover Omroep Brabant weten dat hij in cassatie zal gaan tegen dit besluit, waardoor de uitlevering nog niet kan doorgaan totdat het Hof van Cassatie zich hierover zal uitspreken. In eerste instantie mocht zijn cliënt niet worden uitgeleverd omdat hij minderjarig is. Zo zegt zijn advocaat, Freddy Mols, het volgende: “zijn uitlevering is in strijd met recente cassatie-rechtspraak, want die heeft in een soortgelijke zaak beslist om een minderjarige niet uit te leveren.”

Over de 19-jarige Brett S., die eveneens bij deze mishandeling betrokken zou zijn geweest, doet het Hof van Beroep in Antwerpen later een uitspraak.